Як у Кропивницькому відбулося «Свято Білої Квітки» (ФОТО)

22.06.2021 18:12
image

В обласному центрі у дендропарку відбулося свято благодійності та милосердя «Свято Білої Квітки» сьогодні, 2 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід проводиться більше з 1998 року. Цьогоріч він відбувся у дендропарку вперше, до «Свята Білої Квітки» долучилося близько двох сотень дітей – вихованці недільних шкіл обласного центру,  селища Нового, Обознівки, Созонівки, дитячих будинків сімейного типу, а також діти з вадами здоров’я.

«З 2015 року свято проводилося на території Благовіщенського парку, втім дендропарк щорічно долучався до організації цього заходу. Цьогоріч виникла ідея провести свято на території дендропарку. Захід проводився на початку червня, втім погодні умови не сприяли цьому. До того ж, на початку літа ми ще не були в «зеленій» зоні карантинних обмежень. Можна сказати, що свято, яке ми провели тут вперше за всю його історію, вдалося. Як відомо, девіз «Свята Білої Квітки» - «Навчись приносити радість іншим». І можна сказати, що діти залишилися задоволеними та отримали радість», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR  протоієрей Євгеній Назаренко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

У рамках свята відбувся концерт, в якому взяли участь ансамбль бандуристів "Україночка" другої міської музичної школи імені Ю. Мейтуса, зразковий хореографічний ансамбль "Вікторія", спортивний клуб "Школа шпагату Лізи Горлової", діти та викладачі недільної школи Свято-Миколаївського храму селища Нового.

Крім цього, відбулися майстер-класи для дітей - їх проводили прихожани Свято-Єлисаветинського монастиря, Благовіщенського соборного храму та храму Святої Трійці селища Созонівки. Діти мали змогу безкоштовно покататися на атракціонах та поласувати морозивом і солодощами.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 901