Як у Кропивницькому відзначили День Героїв Небесної Сотні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

20.02.2020 16:33
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відбулися урочистості з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні сьогодні, 20 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до заходу долучилося кількасот небайдужих містян, активісти, місцева та обласна влада, які поклали квіти та лампадки до пам’ятної дошки Герою України Віктору Чміленку, пам’ятного знаку зі світлинами загиблих Героїв Небесної Сотні.

«Це люди, які пішли зі своїх родин і не ховалися за спинами інших. Вони були першими, які вийшли на Майдан і співали гімн України. Герої назавжди будуть в нашому серці, а ми будемо все робити задля того, щоб бути гідними їхньої пам’яті та мужності», - звернулася до присутніх заступник голови ОДА Тетяна Волинець.
image
image
image
image
image
image

Під час заходу містяни переглядали відеоролики з фрагментами тих подій.

«Сьогодні я прийшов із 3-річною донькою, щоб вона з самого малечку вже знала, хто для нас ці люди. Я дуже сподіваюся, що коли вона подорослішає, то не поїде за кордон, а все ж залишиться у рідній країні, місті. Адже зараз багато українців виїжджають у пошуках кращого життя, а ці герої боролися заради нас, щоб у нас був мир на землі», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR учасник заходу Роман Боковенко.  

Наприкінці заходу єпископ Кропивницький та Голованівський Православної Церкви України та духовенство міста провели панахиду.image

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1596