Як у Кропивницькому відзначили День Соборності України (ФОТОРЕПОРТАЖ)

22.01.2020 10:56
image

В обласному центрі відбулися урочистості о Дня Соборності України сьогодні, 22 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, міська та обласна влада поклали квіти до пам’ятної дошки Віктору Чміленку, пам’ятного знака Героям Небесної Сотні та пам’ятника Тарасу Шевченку. Хода стартувала від площі Героїв Майдану. Учасники заходу пройшлися через вулиці Велику Перспективну та Шевченка.

Урочистості розпочалися біля пам’ятника Володимиру Винниченку. Так, відзнакою «За мужність і відвагу» нагородили 11 військовослужбовців, зокрема, матроса Віталія Іваненка, молодшого сержанта Сергія Кисляка та сержанта Олега Шматкова.

Також грамоти від міської та обласної влади отримали заступник голови громадської ради при ОДА Андрій Щетина, заступник голови обласної організації «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Світлана Бондар та голова громадської організації «Єдина родина Кропивниччини» Олена Степанок.

«Сьогодні, насправді, велике свято. Сьогодні - свято відновлення історичної справедливості, констатація того, що ми великий український народ, який живе на своїй землі в межах своєї держави. Ми отримали найбільше, що може нам дати Бог – це право мати свою державу, владу і визначати, куди ми рухаємося, чого прагнемо у цьому житті. Пам’ятайте, що до тих пір поки є ворог, нам потрібна одна єдина річ, яка допоможе нам його перемогти – це єдність», - розповів голова ОДА Андрій Балонь.

Наостанок учасники заходу об’єдналися навколо державного прапора і утворили «Коло єдності».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 4706