Як жителі Кіровоградщини сплачуватимуть за газ

10.12.2018 15:51

Жителі Кіровоградщини сплачуватимуть за газ за минулий місяць на рахунки нового постачальника. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в облдержадміністрації.

Так,  відповідно до урядової постанови №867, від 19 жовтня 2018 року постачальника природного газу на території Кіровоградської області змінили. Колишній постачальник ДП «Центр газ» ВАТ «Кіровоградгаз» втратив право придбання природного газу у НАК «Нафтогаз України» для подальшої реалізації.

З 1 листопада обов’язки з постачання природного газу поклали на газопостачальну компанію «Нафтогаз України». Також змінили ціна на газ для населення, яка складає 8,55 гривень за кубометр газу.

За словами заступника директора філії ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» у Кіровограді Сергія Дробка, жодних додаткових місцевих добавок до ціни не буде.

«Для укладення договорів з компанією усім споживачам на домашню адресу надіслано відповідну заяву-приєднання. Укладення договору відбувається шляхом підписання надісланої заяви або сплати рахунку за газ, який надійде від нової компанії цього місяця. Чітких термінів підписання і подачі заяви немає. Якщо людина вирішила її підписати, то передати документ в компанію можна будь-ким або, за бажанням, у виключному випадку надіслати заяву поштою», - розповів Сергій Дробко.

Отже за природний газ, спожитий з 1 листопада цього року, містяни повинні розраховуватися на рахунки «Нафтогаз України». Оплата за спожитий газ має надійти на рахунки колишнього постачальника. У разі помилкової сплати коштів на користь «Центргаз» необхідно звернутись до будь-якого з центрів обслуговування споживачів, де буде здійснено звіряння розрахунків та надано заяву про факт переплати та її повернення. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та реквізити платіжної картки, куди потрібно буде перерахувати переплату.

Абоненти продовжують обслуговуватись в тих самих абонвідділах управлінь газових господарств у районах та місті Кіровограді

Наразі попередній постачальник ДП «Центргаз» продовжує свою діяльність. Підприємство проводитиме претензійно-позовну роботу з боржниками, що досі не розрахувалися за спожитий газ.

 

Переглядiв: 3149