Як жителям Кропивницького правильно викидати новорічні ялинки

12.01.2021 13:35

Новорічні та різдвяні свята завершуються. Невдовзі кропивничани почнуть розбирати ялинки та виносити їх на смітники. Про те, як правильно викинути новорічне дерево медіапортал DOZOR дізнавався у прес-служби підприємства «Екостайл».

«Ялинки утилізуються фактично так само, як і інші «зелені» відходи. Головне - правильно їх підготувати до цього процесу. Як правило, населення звикло викидати їх поряд з контейнерними майданчиками цілими. А це не правильно, тому що в такому вигляді з такими габаритами вони просто не поміщаються в авто, яке зазвичай вивозить відходи. Перед тим, як викинути ялинку, її треба подрібнити на відрізки по 30-40 см і міцно зв’язати. Дотримуючись цих простих рекомендацій, можна уникнути накопичення біля контейнерних майданчиків стихійних ялинкових звалищ, і зберегти після святкове місто охайним і чистим», - розповіли у прес-службі.
Водночас у «Екостайлі» констатують, що для  створення спеціальних умов утилізації ялинок потрібна міська програма й ініціатива, які діють в інших містах України, або хоча б схема санітарного очищення міста.  До того ж, утилізація ялинок, зокрема, затрати на відповідне обладнання, не закладені в діючий тариф. Однак підприємство забезпечує вивезення ялинок, якщо їх належно до цього підготували.

 

Переглядiв: 453