Які дороги планують встигнути відремонтувати на Кіровоградщині цьогоріч

06.10.2021 09:14
image

У Кіровоградській ОДА обговорили хід ремонтів доріг регіону в рамках тематичного брифінгу за участю заступника голови Кіровоградської ОДА Сергія Поліщука та представників Служби автомобільних доріг в області. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Сергій Поліщук нагадав: Кіровоградщина межує з 5-ма областями, тож значна увага приділена капітальному, середньому поточному ремонтах та експлуатаційному утриманню доріг загального користування.  На сьогодні в області 2056,8 км доріг загального користування.

"Ремонтом охоплені 338 кілометрів доріг. Темпи не зменшуються. Цього року ми маємо практично на завершенні автомобільну дорогу М-30, яка з’єднує схід та захід України. Дорога від Новоархангельська до Кропивницького практично завершена, там ведуться роботи з влаштування засобів безпеки дорожнього руху», - розповів Сергій Поліщук.
image
image

Нині ведуться роботи на дорозі від Кропивницького до Знам’янки, де на низці ділянок проводять капремонт, на деяких – поточний, середній ремонти. Цьогоріч ремонт цієї дороги планують завершити. Значна увага звертається на паралельно з відновленням покриття доріг відновляти штучні споруди, тож  наразі значна їх частина в області буде відремонтована. Торік практично завершили ремонт дороги Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг - Запоріжжя» (82 км), зараз відрізки дороги здаються в експлуатацію. У планах – завершення ремонту дороги М-22 «Полтава – Олександрія» (залишилося завершити ремонтні роботи на 21 км дороги), планується ремонт  так званої «бетонки» дороги М-13 «Кропивницький  - Платонове»: вже тривають тендері процедури,  тож у наступному сезоні почнеться повноцінний ремонт.

Як поінформувала заступниця начальника Служби автодоріг в області Жанна Петрович, цьогоріч на дорозі Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг - Запоріжжя» завершували роботи з планування узбіч, облаштування водовідведення та встановлення нових дорожніх знаків.

«Саме на цій дорозі ми запустили пілотний проект щодо встановлення нових дорожніх знаків, які вже цьогоріч є обов’язковими для всієї України. 30 км дороги готують до введення в експлуатацію. Вже відремонтований  міст у селищі Новгородка. Вводимо в експлуатацію два мости – у селищах Покровське та Братолюбівці. Основні зусилля зосереджені на дорозі М-30 – у західній частині автошляху завершується нанесення розмітки, облаштування освітлення. Планується, що до кінця жовтня ці ділянки будуть введені в експлуатацію», - повідомила Жанна Петрович.
image

У ремонті на Об’їзній біля Кропивницького два мости – роботи там практично завершені, а для водіїв забезпечений проїзд. Один шляхопровід між селищем Нове та Кропивницьким ще в ремонті. Там дві плити залиті монолітним бетоном (близько 60 м). На початок листопада тут мають працювати з влаштуванням асфальту і надати проїзд транспорту. Ще один шляхопровід на дорозі М-30 у Знам’янці Другій – там виконаний повний демонтаж  споруди. Його протяжність була 54 м, після реконструкції планується, що вона складатиме близько 200 метрів. Планується, що до грудня там встановлять основні несучі конструкції. У селі Куколівка ремонтують шляхопровід та міст – там теж демонтували споруду, роботи тривають безпосередньо на мосту.

Жанна Петрович наголосила: підрядні організації працюють і на територіальній мережі доріг регіону. Шляховики намагаються максимально охопити ті ділянки, де ремонти почалися цьогоріч. Мова йде про дороги Т 2401, Т-1504, Т-0207. Завершуються роботи на дорозі Т-12-12 «Новомиргород – Велика Виска», де були призупинені роботи через брак коштів ще у 2011 році.  

Переглядiв: 1176