Які українські фільми дивляться кропивничани (ВІДЕО)

15.09.2019 07:10

Щорічно у другу суботу вересня в Україні відзначають національне професійне свято працівників кінематографії – День українського кіно. Медіапортал DOZOR вирішив поцікавитися у жителів Кропивницького, як вони ставляться до українського кіно та які фільми полюбляють дивитися.

Довідково:


Історія українського кінематографа почалася у вересні 1896 року в місті Харкові, де фотограф Альфред Федецький зняв кілька короткометражних документальних сюжетів, а в грудні в Харківському оперному театрі він же влаштував перший публічний кіносеанс. 1930-й рік був ознаменований показом першого звукового фільму «Симфонія Донбасу» режисера Д. Вертова.
«День українського кіно» отримав статус офіційного державного професійного свята в 1996 році. 12 січня 1996 року в Києві, другий Президент України Леонід Кучма підписав Указ № 52/96 «Про день українського кіно», який наказував відзначати цю дату щорічно у другу суботу вересня місяця. В указі йдеться, що нове професійне свято в країні вводиться «на підтримку ініціативи працівників кінематографії України». 

Антоніна Шаповалова

Переглядiв: 1622