Які заходи відбудуться у Кропивницькому до Дня захисника України (ПРОГРАМА)

09.10.2019 09:09
image

В обласному центрі відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня. Про медіапорталу DOZOR повідомили у облдержадміністрації.

Так, 11 жовтня у Кропивницькому пройдуть такі заходи:

О 09.00 в обласному госпіталі для ветеранів війни біля Пам'ятного Хреста відбудеться акція із вшанування пам'яті воїнів, що загинули за Україну. Після чого  розпочнеться турнір з дартсу між ветеранами, працівниками обласного госпіталю та кадетами комунального закладу "Ліцей "Сокіл" міської ради м.Кропивницького", а також концерт волонтера, батька загиблого воїна АТО/ООС Володимира Бурка.

13 жовтня о 10.00 в Ковалівському парку будуть встановлені прапорові щогли та відбудеться церемонія підняття Державного Прапору України і Прапору Сухопутних військ. Після акції заплановано відвідування музею 3-го окремого полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго.

14 жовтня о 08.30 на Фортечних валах та на Алеї Слави Рівнянського кладовища буде відслужена панахида за загиблими військовослужбовцями в зоні проведення АТО/ООС. Після чого відбудеться шикування почесної варти біля "Вічного вогню", Алеї Слави та акція родин загиблих "Не будьмо байдужими! Пам'ятаємо!".

Об 11.00 на площі Героїв Майдану відбудеться урочисте підняття Державного Прапору України та прапору Кіровоградської області; вручення відзнак обласної ради "За Мужність та відвагу"; церемонія складання урочистої клятви ліцеїста вихованцями КЗ "Ліцей "Сокіл" міської ради м.Кропивницького" та Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. (смт Пантаївка); покладання квітів.

Об 11.40 відбудуться урочиста хода від площі Героїв Майдану – вулиці Велика Перспективна – Преображенська – проспект Винниченка – Козачий острів – свято "Славних козаків нащадки": проведення демонстративно-інформаційних локацій силових структур та представників громадських організацій патріотичного спрямування;

реконструкція Алеї Героїв, висадженої на честь загиблих воїнів 3-й полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго;

обласний відкритий фестиваль молодіжної активності "Козацькі скарби";

частування козацьким кулішем;

виступ народних колективів "Горлиця" та вокального гурту "Козаки-степовики", виступ музичного гурту "Проти течії".  

Переглядiв: 5180