Які зміни чекають на абітурієнтів Кіровоградщини під час вступної кампанії

20.07.2020 12:21

В Україні та на Кіровоградщині, зокрема, стартує вступна кампанія 2020 року з 1 серпня. Відповідні матеріали були опубліковані на сайті Міністерства освіти та науки, інформує медіапортал DOZOR.

Так, цьогоріч прийом документів проводитиметься в електронній формі. З 1 серпня розпочнеться реєстрація в електронних кабінетах, а вже з 13 по 22 серпня триватиме безпосередня подача документів.

Як розповіли медіапорталу DOZOR у вищих навчальних закладах, вступна кампанія 2020 проходитиме максимально дистанційно. Абітурієнти матимуть змогу надіслати документи на поштову, або електронну адресу.

«Головні зміни цього річ -  це, звісно ж, зміщення дат прийому документів. Всі інші зміни ми не відчуємо. Прийом документів відбуватиметься онлайн, або через поштові відділення. Раніше абітурієнти також подавали електронні документи. Єдиним виключенням будуть вступні іспити окремих категорій студентів», - розповідає керівник центру довузівської підготовки ЦНТУ Микола Петренко.

Так, вступні іспити на державну форму навчання будуть проводитися з 1 по 12 серпня, а на контрактну з 13 по 22 серпня.

«Одинадцятикласники здаватимуть документи в електронному вигляді, попередньо помістивши всі документи в електронний кабінет. Для випускників медичних училищ і коледжів прийом документів почнеться з 13 по 19 серпня. Вони складатимуть вступні іспити, які орієнтовно планують проводитися з 20 по 22 серпня у місті Краматорськ. Як будуть проходити іспити - поки не знаємо», - розповів провідний фахівець деканату Донецького національного медичного університету у Кропивницькому Василь Шевчук.

У деяких випадках допускатиметься прийом документів і в навчальних закладах.

«Лише якщо вступник не зможе самотужки зареєструвати електронний кабінет або в нього виникнуть інші технічні проблеми, він матиме можливість особисто звернутися до  консультаційного центру на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка, де наші досвідчені фахівці нададуть йому кваліфіковану допомогу.   Для тих абітурієнтів, які складатимуть вступні іспити або творчі конкурси (заліки), ми передбачили всі заходи безпеки: знаходження у приміщенні у захисних масках, дотримання соціальної дистанції, формування невеликих груп, дезінфекція та провітрювання аудиторій, складання деяких творчих конкурсів (із фізичної культури, образотворчого мистецтва) на свіжому повітрі тощо», - розповідає ректор ЦДПУ ім. В. Винниченка Олег Семенюк.

Зауважимо, для іноземних громадян, які планують навчання в вишах міста, прийом документів залишився незмінним.

«В Льотній академії розроблено процедуру подачі документів для вступу іноземних громадян максимально дистанційно за допомогою інтернет-комунікацій. Вступна кампанія як для іноземців, так  для українців цьогоріч стартує 13 серпня і триватиме до 25 жовтня. Питання залишається в тому, щоб іноземні громадяни, які вступають на навчання, могли фізично дістатися в Україну на момент початку навчання», - розповідає помічниця начальника Льотної академії НАУ з громадських зв'язків Олена Ковальова.
Переглядiв: 1492