Яким було відкриття мистецького фестивалю «Кропивницький-2019» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12.07.2019 07:04
image

В обласному центрі  відбулося відкриття Національного мистецького фестивалю «Кропивницький – 2019» сьогодні, 11 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід  проходить третій рік поспіль. За словами креативного директора фестивалю Сергія Проскурні, цьогорічні заходи  присвячений творчості відомого українського композитора та автора пісень Володимира Івасюка. Саме тому більшість заходів «Кропфесту» є музичними, а не театральними, як зазвичай. Театральну, художню та книжкову частини організатори обіцяють показати жителям міста у жовтні. Зокрема,  виставу за участю лауреата цьогорічної премії імені Леся Курбаса «Перехресні стежки» за твором Івана Франка.

image
image
image
«Цього року на фестивалі особлива атмосфера оскільки ми вирішили розділити його на дві частини. Влітку, коли всі спраглі до подій, до музики, ми вирішили провести чотири дні на головній площі міста Кропивницького та показати різні програми. Сьогодні ми не просто присутні на концерті пісень Володимира Івасюка, а є свідками другого народження деяких його пісень, тому що вони давно не виконувалися. Є люди, які навіть не підозрюють, що у Івасюкає такі пісні, як «Літо пізніх жоржин», «Відлетіли журавлі», «Про тебе», День з тобою, ніч без тебе». Я думаю, що дві третини програми, яку ми показуємо, це маловідомі пісні, які є шедеврами творчості Володимира Івасюка», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Сергій Проскурня.

Перед присутніми виступили українські артисти, зокрема, Міла Нітіч, Юлія Лорд, Олексій Шпортько, Настя Тармавська, Володимир Трач, «Шпилясті Кобзарі»,  Анджеліка Рудницька, Катя Chilly та інші. Завітала на захід і сестра відомого композитора Оксана Івасюк.

image
image
image
image
image
«З великим хвилюванням я їхала до Кропивницького. Ми їздили до цього міста у 1980-х роках з моїм батьком та чоловіком. Завжди це місто відзначалося таким новаторством і сьогодні пісні, які люблять мільйони українців, в усьому світі почують у Кропивницькому. Мені здається, що творчість кожного композитора унікальна, і пісні мого брата також. Чому вони дивують людей? Витонченістю, мелодією, яка запам’ятовується і легко співається. Пісні мого брата несуть красу та любов. В цьому і є сила великої пісні, коли вона уможливлює підняття духу кожної людини, її самовідчуття», - розповіла Оксана Івасюк.

Завершився захід піротехнічним шоу. З програмою наступних днів фестивалю можна ознайомитися за цим посиланням.

image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 2007