Яким саме вчителям Кіровоградщини цього року піднімуть зарплату

10.01.2017 15:13

image

Зарплати 13 тисяч педпрацівників загальноосвітніх шкіл Кіровоградщини зростуть на 62%. За рішенням уряду, ставки посадових окладів та ставки педагогічним працівникам невдовзі мають збільшитись. Про це під час апаратної наради повідомив начальник обласного управління освіти, науки, молоді та спорту Володимир Таборанський.  Проте підвищуватимуть зарплату не всім педагогам.

«Предбачено розрахунок першого тарифного розряду в розмірі 1600 гривень, що відповідає прожитковому мінімуму, а також підвищення посадових окладів педпрацівникам, які зростають на два тарифних розряди», - додав чиновник.

У бюджетах передбачені кошти за рахунок освітньої субвенції держбюджету на зростання зарплат педпрацівників загальноосвітніх навчальних закладів. Загалом зарплати мають зрости більш, як на 60%. Таких в області налічується 13 171 особа.

Приклад: середній розмір зарплати вчителя 10-го тарифного розряду у 2016 році складав 4297 гривень. З 1 січня він має отримувати 6961 гривню (на 62 % більше).

Для працівників дошкільних, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів, яких в області 5313 осіб, зарплата зросте з вересня 2017 року.

«Органам місцевого самоврядування було надано право приймати власні рішення про підняття тарифних розрядів. І ці рішення можуть бути прийняті до 1 вересня», - додав Таборанський.

На розгляд депутатів облради вже підготовано проект рішення про підвищення тарифів для педпрацівників також з 1 січня 2017 року. Але воно стосується не всіх.

«Це стосується працівників 6 позашкільних навчальних закладів обласного підпорядкування, 6-ти вишів, 15 професійно-технічних навчальних закладів. Загалом це стосується 790 працівників, і розрахунковий розмір додаткових бюджетних коштів складає понад 8 мільйонів гривень», - роз’яснює посадовець.

Що стосується інших 4 з половиною тисяч педпрацівників, то їм у зв’язку із зростанням 1-го тарифного розряду, планувалося підвищення зарплат на 36%. Якщо депутати облради виділять гроші, то педпрацівники вишів, професійно-технічних навчальних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, отримають додатково:

- педпрацівники вишів обласного підпорядкування - 14%;

-викладачі, майстри професійно-технічних навчальних закладів - 13-16%

«Передбачено зростання зарплат працівників навчальних закладів адміністративно-господарського персоналу. Зарплата працівників 1-3 тарифних розрядів зросте у 2,2 рази, 4-7 тарифних розрядів - вдвічі. Окрім того, передбачені надбавки, доплати, премії», - обнадіює Таборанський.

Приклад: зарплата викладача вишу у 2016 році - 3081 гривня. З 1 січня вона складатиме 5427 гривень (+36%). Якщо депутати виділять гроші, тоді зарплата має зрости до 6195 гривень.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко повідомив, що сесія, на якій прийматиметься рішення щодо виділення грошей на підняття зарплат освітянам, має відбутися 31 січня.

 Фото Youtube

 

Переглядiв: 1461