Яскраво, цікаво, благодійно: Як селище Нове у Кропивницькому відзначило День захисту дітей (ФОТО)

02.06.2023 20:24

В обласному центрі у селищі Новому відбувся масштабний захід, присвячений Міжнародному дню захисту дітей вчора, 1 червня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, святковий настрій та концертну програму глядачам подарував колектив та вихованці комунального закладу "ЦДЮТ "ЦЕНТР-ЮНІСТЬ", керівником якого є Віктор Савицький. До  організації дійства долучився депутат Кропивницької міської ради Артем Стрижаков, який підтримує заклад впродовж  п’яти років. Для шести сотень маленьких гостей та учасників заходу депутат привіз морозиво – солодкий комплімент малечі.

«Міжнародний день захисту дітей присвячений, в першу чергу, їхнім правам. Діти мають право на безпечне життя у мирній Україні! І щохвилини Збройні Сили України роблять все можливе, щоб прискорити Перемогу та спокійне і щасливе майбутнє для усіх дітей нашої держави. Я щиро бажаю, щоб ви мали щасливе дитинство, а завдання дорослих – створити для цього усі необхідні умови», - зазначив Артем Стрижаков.

За словами очільника закладу "ЦДЮТ "ЦЕНТР-ЮНІСТЬ" Віктора Савицького, концертну програму презентували маленьким глядачам та їхнім батькам з величезним задоволенням, оскільки діти мають відволікатися від трагічних подій в Україні.

«Ми створили максимально цікаву та патріотичну програму цього заходу. Приємно, що до нього долучилося багато дітей з батьками. Колективи нашого закладу показали справжній гала-концерт, який тривав з 17:00 до 22:00. Діти та працівники закладу відтворили 45 номерів, і більшість з них була патріотичною: пісні, спеціально поставлена хореографія. Ми бачили і посмішки глядачів, і розчуленість, і сльози, коли виконували пісні «Непереможна Україна», «Козацькому роду – нема переводу. Вже стало традицією на День захисту дітей радувати малечу солодощами, тож цей рік не став винятком - діти смакували морозивом, яке придбав депутат Кропивницької міської ради Артем Стрижаков. Щиро дякуємо за підтримку!» - розповів Віктор Савицький.

Концертна програма супроводжувался також і благодійними заходами. Так, колектив "ЦДЮТ "ЦЕНТР-ЮНІСТЬ" спільно з вихованцями влаштували благодійний ярмарок, на якому бажаючі купували вироби ручної роботи: випічку, вироби з бісеру, картини та багато іншого.

Тож підсумком заходу став не лише гарний настрій його гостей, а ще і підтримка ЗСУ. Під час благодійного ярмарку та збору коштів у скриньки вдалося зібрати 23 тисячі 900 гривень. 15 тисяч грн. Перерахували на дрони для батальйонів Кіровоградської області - благодійна акція "Об'єднані у центрі України", а інші 8 тисяч 900 грн. Переказали 36-й бригаді 2 батальйону.

Переглядiв: 1076