Яскраво та танцювально: у Кропивницькому відбувся благодійний концерт колективу «В гостях у казки» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

25.05.2023 11:28

У залі Кіровоградської обласної філармонії відбувся благодійний концерт  народного художнього колективу України «В гостях у казки» вчора, 24 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, відомий в Україні та поза її межами колектив презентував потужну та яскраву хореографічну програму на два відділення.

«Колективу виповнився 41 рік. Але цей концерт – не святковий, не звітний. Це – благодійний концерт, який організували для збору коштів на потреби ЗСУ. Нам допомагала також благодійна організація «Добромир». Наша справа – творчість, а всі зібрані кошти будуть направлені цій організації, яка далі вирішить, на які саме потреби захисників вони спрямуються», - зазначила заступниця директора школи естетичного виховання «В гостях у казки» Ірина Русул.

«Перше відділення – сучасне, естрадне, спортивне, художня гімнастика. Друге – народний напрямок. Ми від дітей вимагаємо повної віддачі на сцені: батькам, глядачам. Це для нас , і для них – своєрідний іспит. Хочеться свободи творчості, життя, подарувати глядачу енергію та творчість. І цього не передати через Zoom і будь-які онлайн-формати», - каже Ірина Русул.

Керівником колективу «В гостях у казки» є донька Ірини – Аліна Русул, яка почала свій творчий шлях у колективі з трьох років. Цей творчий тандем створює неймовірні хореографічні постановки, які зривають овації у глядацькій залі. У планах колективу цьогооріч – відвідати фестиваль у Болгарії.

«Два роки у нас не складалося з гастролями та заходами за кордоном. Спочатку був ковід. Два роки ми збиралися до Батумі. Оформили документи, паспорти. Далі – війна. Тепер ми зібралися і їдемо до Болгарії вже через три тижні на фестиваль дитячого хореографічного мистецтва. Дякуємо нашим захисникам за цю можливість», - зазначила Ірина Русул.

Переглядiв: 1180