«Ятрань» хоче від військових грошей за спробу демонтувати МАФ на клумбі в Кропивницькому

29.11.2019 11:47
image

Представники ТВД «Ятрань» подали до суду на членів ГО «Бойове братерство» Олега Кокуленка та Леоніда Багна через акцію проти знищення клумби у центрі міста та встановлення на ній ковбасного МАФу.Друге засідання суду було призначене на сьогодні, 29 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, військовим інкримінують хуліганство. До того ж підприємство «Ятрань» вимагає у військових компенсації за завдану шкоду у розмірі 42 тисячі гривень.  

«Я ставлюся до цієї справи з гумором. Нам все відомо, це за сприяння Райковича, без нього цієї справи не було б. А взагалі проблеми не було і близько, якби він не будував свій ларьок на клумбі. Оскільки він його побудував, громада була не згодна, тому ця справа і виникла», - зазначають військові.
«Судять усіх нас як активну частину громади Кропивницького. А почалося все з того, що наш мер звернувся до нас за допомогою з приводу МАФів і нашими руками, так скажемо, він їх прибирав. А коли торкнулося його інтересів, він поставив кіоск в недозволеному місці, без згоди громадськості. Ми йому сказали, що так робити не потрібно, це протизаконно, проти моралі. Нашу думку не врахували, звинуватили, що ми проплачені, спровокували на конфлікт. Але ми не прийшли конфліктувати», - пояснюють ветерани АТО.

Представник підприємства «Ятрань», яке вважає себе потерпілою стороною, з журналістами спілкуватися відмовилася.  

Перед початком засідання прокурор оголосив усну заяву про відвід судді. Відтак судове засідання перенесли, дата наступного суду поки залишається невизначеною.

image

Нагадаємо, в обласному центрі біля павільйону «Ятрань», що поруч з магазином «Мелодія», відбувся мирний флешмоб за участю активістів та місцевих жителів будинку. Так, кількадесят учасників акції прикрасили територію біля павільйону кульками та штучною ковбасою з гуми, картону та пап’є-маше, яку зробили власноруч. У цей час патрульні охороняли споруду та громадський спокій під час заходу.

Як повідомляв DOZOR, правоохоронці ведуть слідство щодо акції проти знищення клумби заради МАФу «Ятрань»

 

Переглядiв: 2389