З Україною в серці: Кропивницький музичний коледж привітав з 140-річчям Театр Корифеїв (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11.11.2022 20:32

В обласному центрі колектив та вихованці музичного коледжу вразили концертом з нагоди 140-річчя театру ім. Марка Кропивницького сьогодні, 11 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами очільниці музколеджу Лариси Голіусової, до участі долучилися фактично усі студенти закладу.

«Усі студенти, які долучилися до виступів, безумовно, талановиті Кожен по-своєму. Хочу зазначити, що сьогодні на сцені був фактично весь наш коледж. Ми робили спільну справу. І мене радує те, що ми це робимо пліч-о-пліч. Неймовірно, коли на одні сцені сивочолий викладач і зовсім молоденький першокурсник, і вони в творчій співпраці роблять дуже гарні справи. Думаю, що глядачі сьогодні це оцінили, адже програма була досить потужною. Студенти з великим емоційним піднесенням виконували сьогодні концертну програму. Ми виховуємо чесних музикантів. Вони на сцені працюють наживо, при цьому викладаються на повну», - констатує очільниця закладу.

Програма концерту виконувалася з репертуару вистав Театру Корифеїв. Захід розпочався з пісні «Реве та стогне Дніпр широкий». Глядачі мали можливість прослухати пісню «Наталка» з опери «Наталка-Полтавка», «Вечорниці» та інші безсмертні твори української класики у виконанні сучасної молоді.

«Вважаю, що наш обов’язок виховувати громадянина України, тому хотілося б, щоб до концертів долучалося якомога більше людей. Так формується музичний смак і гордість за те, що ми живемо на чудовій землі, яку оберігає Господь.  Вважаю, що все, що відбувається зараз в державі, тимчасове, наша армія нас захистить і все буде Україна.  Під час війни ми всі змінилися, ми стали кращими. Я думаю, що попереду у нас багато чудових справ, і ми не маємо забувати все те, що було створено нашими майстрами сцени, майстрами музикантами, нашими корифеями», - наголосила Лариса Голіусова.

Своїми враженнями від концерту поділився викладач музичного коледжу та лауреат багатьох міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів Олександр Безай.

«Ми виступали з надзвичайно піднесеним настроєм. Коли ми дізналися, що наші захисники зайшли в Херсон, то були на сьомому небі від щастя.  Ми із величезним задоволенням долучилися до привітань з 140-річчям Театру Корифеїв!» - зазначив Олександр Безай.

Переглядiв: 1515