За чотири смерті на дорозі 5 років ув’язнення замість 10. Прокуратура не згодна з рішенням суду

18.01.2022 14:10
image

Винуватцю ДТП на Кіровоградщині, в якій загинули двоє дітей а двоє дорослих, суд першої інстації призначив покарання у вигляді  5 років позбавлення волі. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Нині ж прокуратура у апеляції продовжуватиме відстоюватиме свою позицію  і вимагатиме для обвинуваченого найсуворішого покарання передбаченого санкцією інкримінованої статті -  10 років ув’язнення.

В ході судових слухань прокурором вина чоловіка повністю доведена. Встановлено, що обвинувачений водій, виконуючи маневр обгону, виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем «Toyota Highlander», четверо пасажирів якого загинули на місці ДТП.
 
Прокуратура вимагала для обвинуваченого найсуворішої міри покарання, передбаченої ч. 3 ст. 286 ККУ, однак Знам’янський міськрайонний суд призначив 5 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки. Прокуратура вважає вирок суду м’яким та таким, який не відповідає тяжкості скоєного злочину. Зважаючи на викладене, прокурором до суду внесено апеляційну скаргу.
 
Нагадаємо, 12 травня 2018 року  біля села Суботці сталася ДТП за участю автомобілів Volkswagen та Toyota Highlander. В результаті аварії загинули 4 людей, у тому числі двоє дітей 2016 та 2017 р.н., які перебували в автомобілі Toyota Highlander. Ще 2 особи, які перебували в автомобілі Volkswagen Touareg, отримали травми. Їх госпіталізували до Знам'янської ЦРЛ. 
Переглядiв: 1168