За парти шкіл Кіровоградщини сядуть майже 10 тисяч першокласників

17.08.2020 14:35
image

На Кіровоградщині 9 938 першокласників підуть до першого класу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОДА.

За словами начальника управління освіти й науки ОДА Володимира Таборанського, для кожного першокласника придбають одномісні парти та стільці. Для кожного першого класу – дидактичні навчальні матеріали.

Крім того, для вчителів перших класів придбають принтери, ноутбуки або персональні комп’ютери для повноцінного проведення вивчення предметів за програмою Нової української школи.

«Сьогодні дискусійним залишається питання того, чи зможуть батьки першокласників супроводжувати своїх дітей до класів. МОН радить закладам освіти найближчим часом провести педагогічні ради та збори батьківських комітетів, щоб спільно виробити  єдині правила поведінки для педагогів, батьків і учнів. Заради безпеки, протиепідемічних норм мають дотримуватись усі учасники освітнього процесу», - зазначив Володимир Таборанський.

За інформацією, наразі тимчасовими рекомендаціями головного санітарного лікаря України не передбачено проходження батьків на територію навчального закладу, тому вчителі перших класів і вихователі максимально будуть усе робити для того, щоб зустріти дітей на вході до школи й доправити до класу. Спілкуватися класним керівникам із батьками рекомендується в телефонному режимі.

Переглядiв: 577