За перемогу у конкурсі школярка з Кіровоградщини безкоштовно навчатиметься в Англії

06.03.2019 11:54
image

Учениця Златопільської гімназії, що у Новомиргороді, Валерія Чорна стала переможницею конкурсу Ельворті-HMC та поїде до Великобританії на навчання. Про це під час прес-конференції щодо результатів конкурсу повідомила координатор проекту Анастасія Бережньова-Цабій сьогодні, 6 березня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, конкурс проводиться з 1990 року у 14 країнах Європи. В Україні він проходить у Кіровоградській області та Києві. Це надає можливість учням отримати стипендію, яка перекриватиме витрати на навчання, харчування та проживання у Великій Британії.   Фінансує навчання кращих школярів області онук Роберта Ельворті – Майкл Кларксон Вебб.

«Сам конкурс проводиться у три етапи: лексико-граматичний тест з англійської мови, другий етап – написання твору англійською, третій – спілкування з представниками Великої Британії. Роботи кодуються та перевіряються викладачами інституту Роберта Ельворті та запрошеними експертами з педагогічного університету. Останній етап перевіряється представниками Великої Британії, а потім вони обирають переможців. Цього року переможницею, яка отримала повну стипендію, стала Валерія Чорна, ще двом школярам – учню Кіровоградського колегіуму Владиславу Бурякову та учениці гімназії новітніх технологій Марії Заболотній запропонували часткову стипендію», - розповіла координатор проекту.

Переможниця Валерія Чорна, яка зараз навчається в 11 класі, говорить, що бере участь у конкурсі другий рік поспіль, тому практично не хвилювалася під час співбесіди з британцями. Дівчина каже, що найбільше її цікавлять такі предмети, як математика, фізика та інформатика, тому наступні два роки в Англії навчатиметься в одній з кращих шкіл, де поглиблено вивчають саме ці науки.

«Під час співбесіди зі мною говорили на різні теми. Представники Великої Британії під час спілкування також задавали досить нестандартні питання. Наприклад, мені запропонували уявити, що я можу запросити на обід будь-кого: людину-сучасника або ту, що жила раніше. Оскільки я цікавлюся фізикою, то я розповіла, що запросила видатного науковця Ніколу Теслу. Також мене запитували про те, які види спорту полюбляю, чим цікавлюся, про хобі», - каже переможниця конкурсу.

За словами Валерії Чорної, наразі головне для неї – успішне складання екзаменів в Україні. А вже у вересні на неї очікує поїздка на дворічне навчання в Англії. Школярка констатує, що досі не знає, яку професію для себе обере у майбутньому, але припускає, що майбутній фах може бути пов'язаний із наукою.

Переглядiв: 1051