За участю кіровоградських оперативників викрили організаторів викрадення елітних автомобілів (ВІДЕО)

21.08.2018 08:52

На Одещині правоохоронці викрили групу осіб, які займалися викраданням елітних автомобілів на території України та Європи. Про це повідомляється на сторінці департаменту внутрішньої безпеки України у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, викрадені іномарки бандити доставляли до інших країн. Угонщиків насамперед цікавили автомобілі Toyota та Lexus. Трьох фігурантів злочинів затримали під час спецоперації.

За участі оперативників Одеського, Дніпропетровського, Кіровоградського, Миколаївського, Полтавського, Херсонського та Черкаського управлінь ДВБ НПУ, працівників ГУБКОЗ УСБУ в Одеській області та спецпідрозділу «Альфа», працівників оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління та регіонального центру оперативно-технічних заходів ПРУ Державної прикордонної служби України, бійців полку поліції особливого призначення та слідчих поліції Одещини, працівників одеської місцевої прокуратури №3 правоохоронці провели 71 санкціонований обшук на території 5 областей України. 

При перевірці інформації оперативники внутрішньої безпеки НПУ встановили, що до викрадення іномарок причетна ціла група осіб, серед якої не лише одесити, а й жителі інших областей України. 

27 учасників ОЗГ мали чітко розподілені функції: організатори, які від закордонних «клієнтів» приймали «замовлення» на «потрібне» авто, безпосередні виконавці угону, організатори «відстійників», особи, які переправляли машину до замовника. Крім того, оперативникам внутрішньої безпеки НПУ відомо, що зловмисникам допомагали працівники різних правоохоронних структур. 

На викраденому автомобілі перебивалися номери агрегатів, мінялись державні номерні знаки і з підробленими документами його переганяли через кордон. Під час документування злочинної діяльності ОЗГ працівники внутрішньої безпеки НПУ, за сприяння співробітників патрульної поліції, запобігли вивезенню з України 4 викрадених іномарок – Lexus LX-570, Toyota RAV-4, Toyota Highlander, Toyota Toyota Land Cruiser та вилучили їх. 

У результаті спільних заходів працівників внутрішньої безпеки НПУ, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та прокуратури було встановлено особи організаторів угонів, які налагодили міжнародний канал контрабанди викрадених автомобілів.

Троє головних фігурантів ОЗГ – 37 та 39-річні одесити, 39-річний дніпропетровець – затримані в порядку ст.208 КПК України. Їм вже оголошено підозру за ч. 3 ст. 289, ч.1 ст.358 та ст.290 КК України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Крім того, перевіряються отримані фактичні дані щодо причетності до кримінального бізнесу працівників правоохоронних органів та інших фігурантів ОЗГ для притягнення усіх винних до відповідальності.

Переглядiв: 1068