За які громадські проекти запропонують голосувати кіровоградцям

26.10.2017 08:42
image

У Кіровоградській міськраді члени координаційної ради визначили проекти, які можуть бути впроваджені за кошти громадського бюджету та будуть запропоновані на голосування жителям міста. Про це повідомляє DOZOR.

Так, загальна сума громадського бюджету на 2018 рік - 5 мільйонів гривень. Загалом на голосування мають піти 11 великих, 37 малих та 7 соціальних проектів.

Варто зазначити, що більше половини проектів,  які запропонувала громадськість, стосуються спортивної сфери. Зокрема, створення спортивно-оздоровчого комплексу «Жадівський» (750 тисяч гривень), будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу (майже 500 тисяч гривень),  створення спортивних майданчиків на прибудинкових територіях.

Представлена також низка проектів культурної сфери:  багатофункціональний громадський простір «Зелений театр», Амфітеатр, Музейна площа (усі проекти фактично по 100 тисяч гривень).  Також пропонуються проекти зі створення туристично-інформаційних вказівників ( 149 тисяч гривень), проведення культурних заходів, організації освітніх курсів тощо.

Проте є й такі проекти, які охоплюють фактично всі категорії населення Кіровограда. Так, креативністю та актуальністю вирізняється проект Муніципального бюро Стрижакова з реконструкції частини Набережної (998 тисяч гривень).

На розсуд громади міста також винесуть проекти зі сфери ЖКГ, які по суті мали  б і так реалізовуватися профільним  управлінням. Зокрема, благоустрій території біля храму Різдва святого Івана Хрестителя (150 тисяч гривень), облаштування пішохідного переходу через яр у мікрорайоні Завадівка (240 тисяч гривень), поточний ремонт пішохідного містка по провулку Катранівському ( 113 тисяч гривень).

Щодо соціальних проектів, координаційна рада погодила ініціативи зі встановлення  підіймальної платформи на автомобіль служби соціального  таксі, створення молодіжного центру  молоді з інвалідністю "Сильні духом", встановлення підйомнику для людей на візках на залізничному вокзалі, створення ігрового майданчика для  дітей з обмеженими  фізичними можливостями тощо.

За інформацією, голосування за проекти триватиме з 30 жовтня по 10 листопада. Свій вибір можна буде зробити як на сайті міськраді, так і безпосередньо у Центрі надання адмінпослуг міськради.

Більш детальний огляд громадських проектів - незабаром на медіапорталі DOZOR.

Переглядiв: 3583