Загальноміський молебень відбувся біля міськради Кропивницького (ФОТО)

28.08.2019 13:33
image

У обласному центрі на місці Успенського кафедрального собору, де зараз знаходиться міськрада, відбувся загальноміський молебень з нагоди свята Успіння Божої Матері сьогодні, 28 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Традиційно у молитовному заході взяли участь віруючі містяни та священики. Як відомо, на даному місці  до 50-х років минулого століття стояв величний кафедральний 6-престольний собор.

image
image
image
image

Як розповідає  протоієрей Євгеній Назаренко, свято Успіння Пресвятої Богородиці завжди  дуже любили на Київській Русі. Відомо, що три лаври в Україні і безліч храмів та монастирів присвячені Успінню Божої Матері. Та Ц взагалі багато монастирів і храмів за часів Києвської Русі були присвячені цій події. 

«Так само у нашому місті майже 200 років тому був спочатку дерев’яний, а потім кам’яний Кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, де ми зараз відслужили цей святковий молебень. Цей молебень за традицією звершується з 1998 року, відколи на місці собору поставили хрест. Це також наша історія, історія нашого міста»,- зазначає протоієрей Євгеній Назаренко.
image
image
image
image
image
image
image
image
 
 
 
 
 
Переглядiв: 1577