Загинув під час масованого обстрілу Херсону: жителі Кіровоградщини можуть підтримати петицію про присвоєння лейтенанту поліції звання Героя України

02.05.2024 16:27

Жителів Кіровоградщини закликають долучитися до підписання петиції до Президента України щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) лейтенанту Нацполіції Ігорю Місюні. 

Загиблому було 29 років. Ігор Місюня - житель Долинської. 

"З першого дня повномасштабного вторгнення лейтенант поліції Ігор Місюня ніс чергування на блокпостах Кіровоградщини. В листопаді 2022 року він добровольцем записався до зведеного загону поліції, для патрулювання на деокупованих територіях. Понад рік ніс службу в Херсоні: слідкував за правопорядком, допомагав рятувати людей після обстрілів, проводив перевірки та фільтрацію цивільного населення. Останнім часом патрулював на залізничному вокзалі м. Херсон. 26 грудня 2023 року під час артилерійського обстрілу, завдяки грамотно проведеній рятувальниками та поліцією евакуації, ніхто з пасажирів не постраждав. Ігор Місюня заходив до сховища останнім, лише після того, коли пересвідчився, що нагорі не залишилося людей. Вибух, що пролунав поруч забрав його життя", - йдеться у тексті петиції. 

"Колеги відзначають, що Ігор під час служби показав себе відповідальним, мужнім, справедливим та чесним офіцером, який заради порятунку людей часто ризикував власним життям.Лейтенант поліції Ігор Місюня є прикладом самовідданості та мужності, вірності своїй Батьківщині та служінню українському народу і гідний присвоєння йому звання Героя України посмертно. З повагою мама Любов Місюня та дружина Катерина Місюня", - йдеться в оприлюдненій петиції.  

Підписати петицію можна за посиланням. 

Нагадаємо, під час масованого обстрілу Херсону на залізничному вокзалі загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини Ігор Місюня. 

Переглядiв: 620