Загрозливу зону в Кіровограді оздоровили від захворювання на сказ

16.01.2019 09:39

В обласному центрі в частині мікрорайону Масляниківка провели необхідні заходи для недопущення поширення сказу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпродспоживслужби області.

Так, наприкінці листопада в приватному домоволодінні на території мікрорайону зафіксували випадок сказу у собаки. У загрозливій зоні   ветеринари провели щеплення тварин у приватних домоволодіннях загрозливої зони антирабічною вакциною. Ін’єкції отримали 37 котів та 93 собаки, наразі профілактичні щеплення тварин у місті  продовжуються.

У приватному домоволодінні та на території подвір'я, де було зафіксовано випадок захворювання тварини на сказ, проведено заключну дезінфекцію. З 15 січня поточного року територія оздоровлена від захворювання на сказ.

Довідково:

Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується враженням центральної нервової системи й завжди закінчується смертю. Зараження людини відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

Основним методом боротьби зі сказом є щеплення. Його необхідно робити щорічно всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, оплатити треба лише необхідні витратні матеріли (шприц тощо). Для проведення щеплення тварин проти сказу необхідно звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини.

 

 

Переглядiв: 468