Захоплення землі фермера на Кіровоградщині розслідують поліцейські

03.05.2019 10:04

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження, розпочате за фактом самовільного захоплення земельної ділянки площею у понад 40 гектарів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Так, 29 квітня керівник одного з сільгосппідприємств без дозвільних документів розпочав посівну, не допускав на територію поля орендаря та працівників підприємства, якому у законний спосіб передано право на її користування.

На місце пригоди представниками підприємства, з яким відповідно до рішення Маловисківської районної державної адміністрації укладено договір оренди, було викликано працівників поліції. В результаті проведеної перевірки, за вказаним фактом слідчими було розпочато кримінальне провадження, в рамках якого прийнято рішення про вилучення наявної на території вказаного поля сільгосптехніки.

Також у ході досудового слідства в рамках  розпочатих у 2017 році кримінальних провадженнях за ознаками правопорушень, передбачених ч.1ст. 197-1 Кримінального кодексу України «Самовільне зайняття земельної ділянки» та ч.1 ст.206 ККУ «Протидія законній господарській діяльності» встановлено, що до 2012 року право користування даною земельною ділянкою мав керівник місцевої агрофірми.

У подальшому, після його смерті та у зв’язку з тим, що земля не передається у спадок, договір оренди між ним та Маловисківською РДА було припинено, а земельну ділянку у визначений законом спосіб передано в оренду іншому сільгоспвиробнику.

На теперішній час приватному підприємцю повідомлено про підозру. Триває досудове слідство. За ці дії законом передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Питання щодо протидії протиправним захопленням земель перебуває на особистому контролі начальника ГУНП в Кіровоградській області Романа Козьякова.

Переглядiв: 1082