Залізничну дільницю на Кіровоградщині електрифікують

25.03.2019 14:19

Укрзалізниця розпочне роботи з електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв – Колосівка, яка дозволить підвищити пропускну спроможність важливого напрямку Знам’янка – Долинська – Миколаїв. Про це повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов, інформує медіапортал DOZOR.

«Електрифікація вантажонапружених напрямків залізниці – пріоритетне завдання нашої компанії. У цьому році плануємо розпочати роботи з електрифікації дільниці Долинська – Миколаїв – Колосівка, що дозволить покращити ситуацію з пропуском вантажів до морських портів. Це ключовий інфраструктурний проект Укрзалізниці, який дозволить прискорити доставку вантажів, скоротити витрати на організацію перевезень, забезпечити їх екологічність, вивільнити тепловозну тягу та перенаправити її на інші напрямки», – повідомив Євген Кравцов.

За його словами, фінпланом Укрзалізниці на 2019 рік на реконструкцію та будівництво об’єктів передбачено понад 5,1 млрд грн капітальних інвестицій. Зокрема, 1,6 млрд грн за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій буде направлено на реконструкцію дільниці залізничного транспорту Долинська – Миколаїв з підвищенням пропускної спроможності напрямку Знам’янка – Долинська – Миколаїв.

 

Переглядiв: 605