Замість гаджетів – розумний відпочинок: у Кропивницькому актори театру наживо читали казку місцевої письменниці (ФОТО)

06.11.2022 18:07

У Кропивницькому у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського стартував проект «Книга + Театр = Бібліотека», у рамках якого професійні актори Театру Корифеїв Дарія та Євген Скрипники читали казку кропивницької письменниці Надії Гармазій «Марго та Єдиноріг, що жив у буфеті». Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, презентація книги місцевої письменниці відбулася кілька тижнів тому. За словами авторки книги Надії Гармазій, ідея цього проекту в тому, щоб родини з дітками мали корисний та цікавий відпочинок.

«Мені дуже пощастило, що моя книга була прочитана акторами театру Кропивницького. Я дуже давно співпрацюю з цією креативною бібліотекою імені Чижевського, там завжди створюють дуже нестандартні ідеї. Мені дуже імпонує, що цей заклад перестав бути традиційною бібліотекою, а стала центром, який допомагає усій родині провести час цікаво, корисно і гармонійно. Новий проект і присвячений родинним читанням. Тут збираються батьки з дітьми і актори театру – родина Скрипників читає казки наживо», - роповідає Надія Гармазій.

До заходу долучилося щонайменше 30 дітей різного віку. Надія Гармазій каже: Дарія та Євген Скрипники надзвичайно чітко вжилися в ролі героїв книги.

«Мені як авторці книги було дуже по-особливому сприймати цей проект, оскільки, коли я приходжу до зали і презентую книгу, то це відбувається інакше. А коли ти чуєш, як твоя історія оживає на професійному рівні, то історія сприймається по-іншому. Думаю, що бібліотека зробила добру справу, коли започаткувала цей проект. Моєю книгою відкрилася серія цих читань» - додала письменниця.

Завершився захід тематичним майстер-класом для дітей зі створення листівок.

За інформацією, проект буде продовжуватися і надалі. Подальші анонси можна буде переглянути на сторінках медіапорталу DOZOR.

Переглядiв: 1170