Замість однієї ялинки - 12: В ОВА розповіли, які новорічні заходи відбудуться у Кропивницькому

12.12.2022 11:29

В обласному центрі організують новорічні святкові заходи, зважаючи на умови воєнного стану. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови ОВА Катерина Колтунова сьогодні, 12 грудня, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, посадовиця нагадала, що новорічна ялинка, яка стояла у попередні роки на площі Героїв Майдану, зламалася внаслідок сильного вітру. Тож цьогоріч на площі облаштують інсталяцію, яка складатиметься з 12 ялинок. 10 з них символізуватимуть міста-герої, які постраждали внаслідок російської агресії. Мова йде про Бучу, Ірпінь, Харків, Охтирку, Гостомель, Херсон, Миколаїв, Чернігів, Маріуполь, Київ.

 «У цьому році перед нами стояло завдання, як ми створимо святковий настрій містянам та переселенцям без перевантаження енергетичної системи. Ми вирішили продовжити акції щодо міст-героїв, які постраждали від загарбників. Вона також проміжково була відтворена у парку Перемоги. Тепер на площі з 16 грудня буде встановлене новорічне містечко, де будуть встановлені 12 ялинок. 10 ялинок символізуватимуть міста-герої. Ще дві ялинки будуть присвячені ЗСУ та волонтерам», - розповіла Катерина Колтунова.

За словами Катерини Колтунової, 16 грудня о 12:00 відбудеться прикрашання цих ялинок на площі Героїв Майдана за участю переселенців з міст-героїв.

19 грудня о 16:00 відбудеться запалення гірлянд, пригощання від святого Миколая та святкове дійство. Усі заходи будуть адаптовані під сьогоднішні реалії. Ялинки будуть з ілюмінаціями, які працюватимуть від генераторів. Ілюмінації працюватимуть з 17:00 до 20:00 залежно від обставин до 8 січня. Біля кожної ялинки буде зображена світлина із зображеннями міста до і після вторгнення російських загарбників.  

«Завтра ми остаточно завершимо облаштування новорічних фотозон та ілюмінацій на площі біля міської ради, використаємо ті іграшки та гірлянди, які використовували на головній площі міста. 19 грудня там також увімкнуть гірлянди, які теж працюватимуть від генераторів. Цього року з 15 до 19 грудня працюватиме резиденція святого Миколая в туристично-інформаційному центрі. Діти матимуть змогу розповісти віршик, залишити листа святому Миколаю. Усі, хто розповість віршик отримає солодкий подарунок. Також в туристично-інформаційному центрі (вул.Гоголя, 91/46- ред.)  працюватиме виставка дитячих робіт художньої школи та виставка світлин наших фотографів», - зазначила начальник міського управління культури Анна Назарець.

Також  3 до 23 грудня в місті працює зимовий адвент-марафон, в якому беруть участь. А 23 грудня ми нагородимо найактивніших учасників марафону.

«19 грудня новорічним містечком на площі Героїв Майдану буде ходити святий Миколай, він буде спілкуватися з дітьми та роздаватиме їм солодкі подарунки. Наші заклади культури також влаштовують новорічні програми, зокрема, у філармонії – там презентують новорічну казку, а також програму для дітей. Різноманітна програма також буде представлена в театрі ляльок», - додала очільниця управління культури і туризму ОВА Уляна Соколенко.

Переглядiв: 1371