Заради благодійної мети: Кіровоградська обласна дитяча філармонія влаштувала справжній бал задля допомоги онкохворим дітям (ФОТОРЕПОРТАЖ)

29.04.2024 10:54

У Кропивницькому в обласній філармонії відбувся благодійний захід "Справжній бал", партнерами якого став міжнародний благодійний фонд "Янгол життя" вчора, 28 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Захід, наповнений атмосферою аристократизму та небайдужості, відбувся заради збору коштів на потреби підопічних "Янголу життя" - онкохворих дітей. 

"У нас якось співпало, що моєю мрією було організувати справжній бал, тим більше, що завтра - Міжнародний день танцю, з тим, що я мріяла поспівпрацювати з благодійним фондом "Янгол життя". Власне, ми зв'язалися з фондом і в одну секунду було вирішено, що цей захід відбудеться. Так, цей бал - заради підтримки та порятунку онкохворих дітей, яких ми маємо підтримати і допомогти їм. Війна внесла свої корективи, і більша частина усіх фінансових допомог, спрямовується на Збройні Сили України, завдяки яким ми можемо організовувати такі заходи. Але онкохворі діти - не мають часу чекати допомоги, в них відлік йде на місяці, дні і навіть години. Тому ми і вирішили підтримати їх за допомогою такого балу", - розповіла заступниця директора філармонії по роботі з дітьми Наталія Сафронова.  

На вході до фойє облаштували скриньку для збору фінансової благодійної допомоги. А у самому фойє філармонії відбувалося магічне танцювальне дійство. Полонез, віденський вальс, танго, румба та фокстрот у виконанні професійних танцівників вражали кожного гостя. У заході взяли участь дитячі хореографічні колективи: "Авангард", "Росинка", "Dance Studio Iryna Davydiak",  "Dance Sport Life", "Час пік". А сольні номери у виконанні солістів обласної філармонії Людмили Царенко та Артема Гасленка змушували відчути усю красу неймовірних хітів французької виконавиці Барбари Праві, Миколи Петренка та Ігоря Браха.

Але не лише насолодитися професійним виконанням танців, а й долучитися до ритму вальсу змогли присутні цього вечора. Для гостей заходу влаштували танцювальний майстер-клас від переможця чемпіонату Європи та України Іллі Чижми. А ще -майстер-клас з Бачати від Маріанни Козонак та Семена Пашкевича. 

За словами засновниці МБФ "Янгол життя" Ольги Присяжнюк, наразі фонд опікується 22 дітками, які хворі на онкологію або ж вже пролікувалися та знаходяться вдома на реабілітації. 

"Ідея виникла давно, з перших місяців існування фонду. Але до даного балу ми долучилися як партнери. Кіровоградська обласна дитяча філармонія запросила нас стати партнерами і провести цей захід не лише, як танцювальний, а, в першу чергу, як благодійний, щоб люди мали змогу долучитися до доброї справи. Ми дуже вдячні за це, що наша мрія втілилася у життя. Серед присутніх тут - багато друзів нашого фонду, це представники різних компаній, закладів, з якими ми співпрацювали раніше", - зазначила Ольга Присяжнюк. 

Кошти, зібрані під час заходу, спрямують на термінові потреби онкохворих дітей. Ольга Присяжнюк зазначає: термінові потреби виникають фактично щодня. Мова йде, наприклад, про медичні обстеження дітей. 

Завершився захід танцювальним флешмобом. 

Переглядiв: 790