Заради благодійності: У Кропивницькому відкрили виставку краматорського художника (ФОТО)

14.03.2021 12:38
image

В обласному центрі в громадському просторі Krop:Hub відбулося відкриття виставки 24-річного краматорського художника Данила Туркіна “EXIsT” вчора, 13 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, організаторами виставки стали Krop:Hub та МБФ «Янгол Життя». Метою виставки є благодійний збір коштів для купівлі медичного обладнання – кисневого концентратору для дітей, хворих на онкологічні захворювання, які лікуються в дитячій обласній лікарні.

«У рамках цього заходу проходить збір коштів на придбання кисневого концентратора для користування онкохворими дітьми, які знаходяться в дитячій обласній лікарні. На сьогодні, за новими умовами, таких концентраторів має бути декілька у кожному відділенні. У нашому відділенні він лише один. Є доступ до кисню в окремих палатах. На жаль, бувають випадки, коли лікарям доводиться обирати, яку дитину підключати до кисню, а яка може потерпіти. Ми порадилися з головним лікарем, завідуючим відділенням і вони погодилися, зазначивши, що було б добре – придбати декілька таких апаратів. Вартість одного – 35 тисяч гривень. І протягом наступних двох тижнів буде проходити багато цікавих подій, більшість з них будуть благодійними. Тож ми сподіваємося, що за цей час ми зберемо кошти для придбання обладнання», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR засновник МБФ «Янгол Життя» Ольга Присяжнюк.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

За словами співзасновника громадського простору Krop:Hub  Катерини Колтунової, організація такої виставки стала для неї своєрідним викликом, з яким вдалося впоратися. 

«Одного разу я познайомилася з Владом Крупком зі Львова, у нього у центрі міста art-space, де він займається поширенням культури та творчості і він запропонував привезти до Кропивницького виставку краматорського художника. Для мене це було викликом, адже ми не влаштовували у Krop:Hub класичних виставок такого типу. Але я зрозуміла, що з цією компанією я зможу реалізувати цю ідею. І так вийшло, що краматорський художник Данило Туркін прибув сюди», - зазначила Катерина Колтунова.

За словами художника, це його перша благодійна виставка.

«Мої картини не можна віднести до якого конкретного жанру, це жанр Actual Art – мій унікальний стиль. На цій виставці представлено 22 картини з різних моїх колекцій. Це перший мій досвід – благодійна виставка і я радію, що можу своїми картинами надихнути людей на допомогу дітям», - каже Данило Туркін.

Виставка проходитиме протягом двох тижнів в громадському просторі Krop:Hub. Також протягом цього часу тут відбудеться низка заходів, до яких можна буде долучитися та взяти участь у благодійному зборі коштів.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 5865