Заробляли близько мільйона щомісяця на продажі наркотиків: поліція викрила 29-річного уродженця Кіровоградщини (ФОТО)

03.10.2022 14:47

В Одесі затримали трьох чоловіків, які заробляли близько мільйон гривень щомісяця на продажі наркотиків та психотропів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі Нацполіції.

Угрупування організував 29-річний уродженець Кіровоградщини, який був аміном двох наркомагазинів у інтернеті, а також залучив двох одеситів до продажу наркотиків. Постачальником товару був 41-річний житель Одеси. Зловмисники отримували від організатора товар та поширювали наркотики в місті у вигляді закладок, а також відправляли покупцям речовини поштою.

Поліцейські затримали двох членів наркоугруповання. Ще одного їхнього спільника правоохоронці Одещини затримали напередодні за вчинення іншого кримінального правопорушення.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів поліцейські вилучили пакунки з канабісом, амфетаміном та пігулками екстазі, пістолет «Макарова», пів сотні набоїв до нього, банківські картки, мобільні телефони та гроші в національній валюті.

Вилучені речові докази скеровано для проведення відповідних експертних досліджень, а діяльність наркокрамниць заблоковано.

Фігурантам вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів  у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Лідеру угруповання та одному зі збувачів суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 932 тисячі гривень  кожному. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу ще одному члену угруповання.

Відповідно до інкримінованої статті, підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне рішення щодо постачальника будуть прийматися після надходження результатів експертного дослідження.

    Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1321