Засмічення військового містечка «Канатове»: за втручання Кропивницької спецпрокуратури до бюджету стягнуть 1,3 млн. грн

20.02.2022 10:25

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов керівника Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення шкоди, завданої державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства через засмічення залишками вугілля земельної ділянки військового містечка «Канатове» на загальну суму
1,3 млн гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Так, під час проведення у липні-серпні 2021 року позапланової перевірки посадовими особами Держекоінспекції Придніпровського округу дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів встановлено факти засмічення частини земельної ділянки військового містечка «Канатове» залишками вугілля та забруднення нафтопродуктами.

Виявлене порушення призвело до забруднення навколишнього природного середовища у вигляді накопичення у ґрунтах забруднюючих речовин, чим навколишньому природному середовищу заподіяно шкоди.

У зв’язку з цим, Кропивницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері звернулась до суду з позовом про стягнення шкоди, заподіяної державі.

Наразі прокуратура вживає заходи представницького характеру з метою реального виконання рішення суду.

Крім того, Кропивницька спецпрокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України). Досудове розслідування триває.

 

Переглядiв: 832