Заступник очільника пенсійного фонду Кіровоградщини та підрядник постануть перед судом

04.06.2020 07:51

На Кіровоградщині судитимуть заступника очільника пенсійного фонду області та одного із підрядників, яких підозрюють у привласнені бюджетних коштів та у службовій недбалості. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури, інформує медіапортал DOZOR.

Відомо, що підрядник уклав договір, в якому був зобов’язаний проводити прибирання у приміщеннях та приближених територіях пенсійного фонду у Кропивницькому та області, однак не дотримався договору. Замість кваліфікованих працівників, підрядник експлуатував осіб вразливої категорії, які виконували роботу за заниженою ціною без належних засобів для прибирання. Також з'ясувалося, що підрядник платив неофіційну заробітну плату у розмірі від 800 до 1500 гривень, що дало йому змогу привласнити собі близько 184 тисяч гривень.

Варто відзначити, що у справі фігурує і заступник очільника пенсійного фонду області, якого підозрюють у службовій недбалості, адже саме він повинен був контролювати дотримання умов договору.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та направили результати до суду. Підозрюваним інкримінують кримінальне правопорушення передбачене за ч.1 ст. 367 та ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України.

Переглядiв: 838