Заступники Кропивницького міського голови заробляють найбільше серед мерій обласних центрів

21.04.2021 08:07
image

Заступники міських рад Кропивницького та Тернополя мають найбільші заробітні плати – понад 60 тисяч гривень. Відповідний аналіз провів рух «Чесно», інформує медіапортал DOZOR.

Так, рух провів аналіз заробітних плат заступників за січень та лютий 2021 року.

"Найвища середня зарплата у заступників мера Кропивницького та Тернополя — понад 60 тис. гривень. Найменша зарплата у заступників мера Сум Олександра Лисенка —. Четверо заступників міського голови тут в середньому отримували 28 тис. гривень. В середньому по країні заступники у меріях заробляють по 40-45 тисяч гривень на місяць", - повідомляє рух "Чесно". 
image

А от рекорд за кількістю заступників міського голови встановила мерія Харкова, де обов’язки мера виконує Ігор Терехов. Їх тут аж 11. Але показники цього міста дуже важко аналізувати, адже відповідь про заробітні плати ми так і не отримали. Також 11 заступників у мера столиці Віталія Кличка, але Київ має особливий статус, і заступник у мера Кличка всього один, а у голови Київської міської державної адміністрації, яким теж є Віталій Кличко, десять заступників.

"З-поміж міст, щодо яких ми маємо дані, найбільше заступників у мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа — дев’ять осіб. Виходячи з кількості населення цього міста (286,4 тис. чоловік), в середньому на 31,8 тис. містян припадає один заступник. Для прикладу, в Одесі цей показник складає майже 169 тис. мешканців на одного заступника, а у Херсоні — 163 тис. Тому навантаження на одного заступника у Франківську мінімальне, і штат виглядає більш ніж роздутим, оскільки місто має дефіцитний бюджет. До речі, у запитуваний період найменше заступників міського голови було у Херсоні, Луцьку (по два) та Чернігові (три)", - уточнюють фахівці. 
Переглядiв: 1399