Затримання та допит неповнолітніх «Білих левів» пройшли законно – ювенальний прокурор  

28.02.2017 10:37

image

Затримання неповнолітніх учасників групи «Білі леви» відбулось на законних підставах з дотриманням всіх вимог кримінального-процесуального законодавства. Про  це сайту DOZOR повідомила ювенальний прокурор обласної прокуратури Алла Мороз.

«Одразу після встановлення факту фігурування у вказаному провадженні неповнолітніх до групи прокурорів процесуальних керівників було включено ювенального прокурора. Тому з упевненістю можу стверджувати, що затримання чотирьох неповнолітніх учасників групи «Білі леви» відбулось на законних підставах, з дотриманням всіх вимог кримінального-процесуального законодавства. Кожному неповнолітньому після затримання призначено захисника, допит проводився виключно в його присутності, а також за участі законних представників (батьків)», - прокоментувала Алла Мороз.

За інформацією, прокуратура клопотатиме про передачу трьох неповнолітніх під нагляд батьків та законних представників, що передбачено як спеціальний запобіжний захід ст. 493 КПК України. У зв’язку з відсутністю законного представника у четвертого неповнолітнього прокуратура клопотатиме про домашній арешт.

Як повідомляв DOZOR, у Кіровограді працівники Служби безпеки разом з прокуратурою області затримали злочинну групу, яка називала себе борцями з потенційними педофілами та діяла під емблемою «White lions». Усього було затримано дев’ять учасників руху, серед яких і неповнолітні діти. Нині їх тримають в ізоляторі тимчасового тримання.

Вчора біля обласної прокуратури батьки «Білих левів» перекрили дорогу. Близько 25 чоловік наразі невпинно рухаються по пішохідному переходу під час проведення брифінгу з даного питання. 

Згодом у прокуратурі заявили, що серед «Білих левів» є правоохоронці. Усім оголосили про підозру. Усім дев’ятьом затриманим членам угрупування "Білі леви" оголосили про підозру за ч. 3 ст. 189 ККУ "Вимагання наживи".

 

Переглядiв: 2585