Завтра активісти мітингуватимуть під стінами міськради

10.06.2019 10:24
image

В обласному центрі біля міськради відбудеться мітинг проти омолоджувальної обрізки дерев завтра, 11 червня. Про це на своїй сторінці повідомила громадський екоінспектор Надія Паливода, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, громадська організація «Озеленення Кропивницький» та коаліція «Рада Експертів» проситимуть міську раду запровадити мораторій на омолоджувальну обрізку дерев.

«На сесії міської ради буде розглядатися проект рішення №2933 про заборону так званих «омолоджувальної» обрізки, «топінгу», «кронування», коли в дерева зрізають всю крону, прирікаючи живу істоту на повільну або швидку загибель. Головне, що слід пам’ятати: проект рішення передбачає, що обрізка дерев - санітарна й аварійна - і далі буде проводитися (обрізання сухих, пошкоджених гілок, тих що нависають над тротуарами чи затіняють перші поверхи і т.п.). Мораторій буде накладено лише на обрізку до стовпа. Як ви можете допомогти? - звернутися до депутата свого округу (чи до кількох) і попросити їх проголосувати за цей проект рішення», - пише екоінспектор.

Мітинг розпочнеться о 9:00.

Переглядiв: 2025