Завтра у Кропивницькому вшанують пам'ять героїв-чорнобильців

25.04.2022 10:34
image

У Кропивницькому відбудеться вшанування пам'яті загиблих героїв- ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС у вівторок, 26 квітня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у міськраді. 

Так, відбудеться покладання квітів до пам’ятника "Жертвам Чорнобиля". 

- Ми розуміємо надзвичайну важливість таких урочистостей для усіх "чорнобильців", їхніх родин, - відзначив заступник міського голови Сергій Колодяжний. – Водночас, ми маємо дбати про повну безпеку для життя і здоров’я цих уже поважних віком людей і звертаємося до учасників заходу уважно реагувати на ситуацію. Якщо сигнал "Повітряна тривога" пролунає до 10.00 – часу початку "Реквієму за Чорнобилем", будемо чекати сигналу "Відбій" і тільки після цього покладемо квіти. Якщо сигнал тривоги пролунає під час покладання – організовано вирушаємо в найближчі об’єкти укриття.

Під час наради обговорювалися питання забезпечення якісною медичною допомогою громадян, які постраждали внаслідок ядерної катастрофи у закладах охорони здоров’я Кропивницького. Учасники ліквідації отримають належний диспансерний облік, а ті, хто за станом здоров’я не можуть відвідувати поліклінічні заклади, активним патронажем дільничної служби 

Міська влада також звертається до релігійних організацій провести у день 36-річчя Чорнобильської катастрофи молебні в пам'ять про загиблих та померлих громадян.

Переглядiв: 654