Завжди своєчасна допомога: «Файно Маркет» передав кропивницькій лікарні унікальне медичне обладнання (ФОТО) 

26.05.2022 15:27
image

Як повідомлялося раніше, кілька тижнів тому мережа «Файно Маркет» передала надсучасне обладнання лікарні швидкої медичної допомоги. Сьогодні, 26 травня, компанія, яка ще два роки тому почала реалізацію програми з підтримки лікарів, передала чергову партію обладнання ще одному обласному лікувальному закладу. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, мережа підтримала заклад охорони здоров’я трьома пристроями для лікування ран негативним тиском,  32 комплектами перев’язок і 15 каністрами для проведення вакуумної терапії. Така ініціатива – одна з багатьох, які успішно реалізовує в життя мережа магазинів «Файно Маркет», яка, до речі, вже матиме 8 місце в Україні серед компаній-рітейлерів. 

«Днями ми відкриваємо нові магазини, тепер на Кіровоградщині та Черкащині їх нараховуватиметься 138. Ми будемо рухатися далі і так само хочемо бути корисними громадам Кропивницького та Черкас. Хочу нагадати, що ми встановили благодійні бокси для збору коштів хворим дітям спільно з благодійним фондом «Оберіг життя». Одночасно діють і інші програми – наприклад, програма лояльності для пенсіонерів, за якою усі люди похилого віку отримують на продукцію знижку 10%, а також акція збору корму на притулки притулків для тварин. Наразі мережа опікується  кропивницькими притулками «Бім» та «Щасливий пес» і «Друг» у Черкасах. За період війни вдалося організувати конкурс дитячих малюнків і передати їх разом з пасками та іншими смаколиками бійцям ЗСУ. Крім цього, в наших магазинах встановлені кошики для збору продуктів на потреби ЗСУ. Там залишають товар і ми передаємо їх у Черкаси до волонтерських центрів або ж у Армію SOS у Кропивницькому. Нині біля трьох тонн продуктів вже зібрали та передали на потреби ЗСУ», - розповіла представниця мережі «Файно Маркет» Ірина Протопопова. 
image
image
image
image
image
image

Для медичної сфери теж робиться немало. Щоранку працівники мережі розвантажують та передають хліб до одного з лікувальних закладів. Крім цього, медики ще з початку пандемії коронавірусу отримали бонусні картки, які дають 10% знижку на товари. Обласна дитяча лікарня вже має інфузоматор, а сьогодні один з лікувальних закладів, який лікує, зокрема, військових, отримав надсучасні пристрої, які дозволять бійцям якомога швидше стати на ноги. 

«Враховуючи складну обстановку в країні, багато військових отримують різні види травм та потрапляють до лікарень. Хірургів це змушує ще більш інтенсивно проводити лікування. Ми почали стикатися зі складною патологією пораненнями. Сьогодні ми отримуємо три апарати вакуумного лікування ран. Сенс роботи такого обладнання – в накладанні стерильної губки на рану, яка герметично фіксується, після цього підключається апарат, який створює негативний тиск,тобто вакуум. І завдяки цьому витягується повітря та все наявне, що є в рані, всмоктується в губку. За кілька днів ми знімаємо губку і бачимо, що рана очищається. Завдяки апарату не потрібно щодня робити перев’язок, хворий залишається рухомим і за два три тижні ці рани затягуються. Тобто загоєння ран проходить більш швидко. Заряджається апарат як мобільний телефон, тут є різні режими роботи, в залежності від складності ран. Це дійсно дуже потрібні апарати, адже ми маємо багато тяжких пацієнтів, а таке обладнання пришвидшує одужання на 40-50 відсотків. Ми також отримали і розхідні матеріали для цього обладнання», - зазначив Олександр Лавров. 

image
image
image
image
image
image

Пацієнти після 30-40 хвилин з моменту встановлення апарату вже відчувають покращення самопочуття та зниження відчуття болю. 

«Завдяки цим пристроям ми можемо набагато швидше відновити здоров’я наших пацієнтів. Ми отримуємо від держави медикаменти та апаратуру, однак цього бракує, тож така благодійна допомога від «Файно Маркету» дуже важлива, своєчасна і потрібна. Уже зараз перший пацієнт очікує на лікування цим апаратом, тож обладнання почне працювати вже зараз», -  додав Лавров. 

Нагадаємо, мережі "Файно Маркет" вдалося придбати чотири автомобілі для військових. Перед передачею автівок робиться їх повний техогляд, машини заправляються та комплектуються продуктами харчування, згідно з запитами бійців.

image

 

Переглядiв: 1492