Згадати все: У міськраді розповіли, як у Кропивницькому відзначать 30-річчя Незалежності України

22.06.2021 12:15
image

У Кропивницькому готуються до відзначення 30-річчя Незалежності України, у рамках свята планується низка заходів. Про це повідомили під час брифінгу у міськраді сьогодні, 22 червня, інформує медіпортал DOZOR.

Так, у рамках заходів нагадають про 30-річну історію життя обласного центру. Локації враховуватимуть фотосвітлини, елементи побуту (пральні машини, фотоапарати, мобільні телефони, телевізори і таке інше) та звичайного життя жителів міста. Наразі містян просять поділитися експонатами для того, щоб наповнити локації. Таким чином на локаціях з’явиться кімната у квартирі 1990-х та «нульових» років, дитячого садка тощо. Не оминуть увагу і політичні події, які відбувалися впродовж 30-річного життя Кропивницького.

«У рамках урочистостей планується втілення проекту «Україна 30. Місто і час». Вулиця  Дворцова та парк Ковалівський перетворять на місто 30-річної давнини. Там розташують три локації, які відобразять три десятиліття життя міста – з 1991 до 2000 з 2001 по 2010 та з 2011 до 2021 років. Через інсталяції локації нагадуватимуть містянам про те, яким було наше місто і яким було їхнє життя 30,20 років тому і зараз», - повідомили у міськраді.  
«Поруч з цим проектом ми визначили ще один  - «30 років Незалежності – 30 пісень Незалежності». Сцена стоятиме на площі Героїв Майдану. Ми вже звернулися до провідних хореографічних колективів, визначені 30 хітів Незалежності. Ми запропонували станцювати та заспівати ці 30 хітів. Ми готуємо таку програму і думаємо, що це буде знаково: повернути містян у першу, другу та третю десятирічку Незалежності Україну», - додали у міськраді.

Крім цього, планується реалізувати ще один проект, яким займаються журналісти. Вони назвуть 30 постатей, які розвивали місто впродовж трьох десятиліть.

За словами начальника міського управління освіти Лариси Костенко, запрацює і виставкова локація іграшок, біжутерії, одягу та аксесуарів з початку незалежності і до сьогодні. Представлять і шкільне обладнання тих часів, а також їжу.

 

Переглядiв: 1427