Жителі будинку поскаржилися на безсонні ночі через очікування води (ФОТО)

07.08.2019 14:24
image

Жителі триповерхового будинку на вулиці Шевченка, 15, скаржаться на критично низький тиск подачі води протягом дня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами жителя будинку Анатолія Лишмана, проблема з водопостачанням виникла майже чотири роки тому. Водопостачання з нормальним тиском тільки з 22:00 до 9:00.

«Ми довго терпіли, але останні півтора року сил терпіти немає. Живемо, як таксисти – нічним життям. Як тільки настає ніч, у нас починається життя: люди миються, починають прати та заготовляти воду на наступний день. У всіх жителів квартири є баклажки та інші резервуари для того, щоб робити запаси води. Ми зверталися до різних інстанцій, телефонували на гарячі лінії, нас відправляли ще кудись. Зараз ми прийшли до керівника водоканалу, щоб роз’яснити ситуацію», - каже місцевий житель.
image

Мешканці будинку пов’язують проблему з роботою кафе-піцерії «Смачні традиції», яке знаходиться біля будинку. Під час зустрічі з жителями генеральний директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Роман Ілик повідомив, що з ситуацією знайомий давно і знає, що піцерія використовує значно більше води, ніж зазначала колись у офіційних документах.  У заявці на підключення до водопостачання кафе вказало споживання води у розмірі 1 кубічний метр на добу. Наразі відомо про те, що на потреби закладу витрачається 10 кубічних метрів.

«Ми розібралися, що кафе «Смачні традиції» використовує значно більше води, ніж вказали при підключенні, коли відкривалися. Зараз вони ще й поставили насос, який підкачує воду. У червні ми дали їм відповідне повідомлення, вони вже виготовили технічні умови на перепідключення води з вулиці Шевченка окремо, проект вже виготовлений, зараз шукають будівельника, який зробить ці роботи», - пояснив людям Роман Ілик.
image
image

За його словами, найближчими днями до будинку приїде аварійна бригада, яка встановить спеціальні прилади, які обмежать напір водопостачання до кафе.

Переглядiв: 1840