Жителі Кіровоградщини крадуть енергетичне майно

11.10.2018 08:18
image

Жителі Кіровоградщини обкрадають майно ПрАТ «Кіровоградобленерго». З початку року зафіксували 58 крадіжок. Про це у Фейсбук повідомив прес-секретар підприємства Сергій Богомільчук, інформує медіапортал DOZOR.

Так, нещодавно через крадіжку без електропостачання залишилися жителів Малої Виски, зокрема, житловий сектор мікрорайону Вись, районна лікарня, військкомат

«На місце прибула оперативно-виїзна бригада Маловисківського РЕМ і з’ясувалося, що причиною знеструмлення стала скоєна серед білого дня крадіжка обладнання – невідомі особи розукомплектували закриту трансформаторну підстанцію. За даним фактом порушили кримінальне провадження, загальна вартість викраденого – понад 30 тисяч гривень. За кілька днів частину майна енергокомпанії було виявлено, вже традиційно, на території місцевих пунктів прийому брухту. Фрагменти обладнання вилучили правоохоронці, речові докази долучено до матеріалів кримінального провадження», - повідомив Богомільчук.

За інформацією, зловмисників розшукали та затримали. За словами Богомільчука, крадіжки стаються у низці населених пунктів області. Так, у Знам’янському районі невідомі пошкодили опори та викрали 208 метрів кутника вагою більше 1 200 кілограмів. Сума збитків склала 37 тисяч гривень. Трьох підозрюваних затримали, зараз проводяться необхідні слідчі дії.

В результаті проведеної працівниками служби захисту економіки ПрАТ «Кіровоградобленерго» роботи частина кутників «знайшлася» знову ж таки на прийомному пункті. Кутники вилучили працівники Знам’янського відділу поліції.

Як було встановлено, крадіжку скоїли троє безробітних знам’янчан 1974, 1986 та 1964 років народження, двоє з яких вже відбували покарання за грабіж. Зараз щодо них проводяться слідчі дії.

Жителів області у разі наявної інформації про осіб, які коять крадіжки майна підприємства, просять телефонувати за номерами оперативного чергового служби захисту економіки ПрАТ «Кіровоградобленерго»: (0522) 35-82-31, (067) 520-40-79 (цілодобово).

  

Переглядiв: 514