Жителі Кіровоградщини почали купувати більше нових авто

14.05.2021 11:42
image

Минулого місяця у Кропивницькому та Кіровоградській області придбали 175 нових автомобілів. Це на 133% більше, ніж у квітні минулого року, коли за місяць зареєстрували 75 машин. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прес-службі сайту з продажу автомобілів RST.ua

Сума покупок становила понад 5 млн доларів США без врахування вартості додаткового обладнання. Лідером серед брендів минулого місяця була Toyota. Понад 40 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто часто обирали Renault, Volkswagen, Skoda і Chery, – повідомляють у прес-службі. 

Кросовер Toyota RAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив понад 10% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Renault Logan і Volkswagen Touareg.

Майже 80% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами, склала 30% ринку, а середній об’єм двигуна становив 2 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. доларів отримали долю ринку 46%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у квітні, склала 29 тис. доларів.

Загалом у квітні в Україні зареєстрували 10 000 нових автомобілів. Це на 11% більше, ніж у березні і на 170%, ніж у квітні минулого року. Сума витрат минулого місяця склала 330 млн доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання. Для порівняння, у квітні минулого року кількість зареєстрованих авто становила 3 700. Найпопулярнішою маркою була Toyota, а бестселер серед моделей – Kia Sportage.

Нагадаємо, у першому кварталі поточного року у Кропивницькому та Кіровоградській області придбали 390 нових автомобілів. Сума покупок становила 12 млн доларів. Лідером серед брендів у січні-березні було Renault, а найпопулярніша модель – також Toyota RAV4.

Переглядiв: 366