Жителі Кіровоградщини просять виділити кошти для пункту стерилізації безпритульних тварин

11.07.2019 08:34

Жителі Компаніївської ОТГ в петиції просять владу виділити кошти для обладнання пункту та оплати послуг по стерилізації безпритульних тварин. Відповідне звернення розміщене на сайті електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«Україна входить в десятку країн, які лідирують за кількістю бездомних тварин.У багатьох країнах віддають перевагу гуманному вирішенню питання безпритульних тварин. Існують програми врегулювання чисельності гуманними методами:стерилізації, вакцинації, ідентифікації.  Територія Компаніївської ОТГ не є винятком і проблема безпритульних тварин є нагальною, особливо у весняний період. Для того, щоб успішно вирішити питання з безпритульними тваринами, потрібні: масова стерилізація і вакцинація бездомних тварин, -реєстрація та ідентифікація домашніх і безпритульних тварин, облік домашніх і безпритульних тварин», - пише автор петиції Наталія Теслюк.

Наразі жителі створили ініціативну групу по організації заходів щодо допомоги безпритулньним тваринам у складі 9 осіб, в яку входять мешканці Компаніївської ОТГ. Люди звертаються з проханням про виділення коштів для обладнання пункту та оплати послуг по стерилізації безпритульних тварин, що дасть можливість зменшити розмноження даних тварин, проведення їх реєстрації та обліку. 

Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Переглядiв: 450