Жителі Кіровоградщини скаржаться на роботу закладів

26.03.2020 11:41
Жителі області скаржаться на роботу закладів під час карантину. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужбі.

За інформацією, до управління надходять скарги від жителів області щодо того, які заклади можуть працювати в період карантину, а які мають бути зачинені, хто з працівників має носити захисні маски, а хто ні.

В управлінні роз’яснили, що відповідно до постанови Кабміну від 16.03.2020 №215 на період карантину на всій території України діє заборона на роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності.

Однак дозволяється провадження торговельної діяльності та діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту. Тож працівники таких закладів мають бути забезпечені захисними масками, рукавичками тощо.

Переглядiв: 1546