Жителі Кіровоградщини, які погодяться на вакцинацію від коронавірусу, отримають щеплення двічі

28.01.2021 09:55
image

Жителі Кіровоградщини, які добровільно погодяться на вакцинацію від коронавірусу, отримають щеплення двічі. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко сьогодні, 28 січня, інформує медіапортал DOZOR.

"На сьогоднішній день нам відомо про те, що держава, провівши перемовини на міжнародній арені, визначился з тим, що в Україні з’явиться вакцини виробництва Китаю «Синовак» та частина вакцин виробництва  «Covax» - Pfizer . Обсяг закупівель на державному рівні має складати близько 20 мільйонів, для того, щоб забезпечити половину населення України безпосередньо вакцинацією. Особливістю кампанії з вакцинації є те, що кожен пацієнт, який дасть добровільну згоду на вакцинацію, буде прищеплений двічі. Адже для того, щоб отримати сталий імунітет до інфекцій, які розповсюджуються повітряно-крапельним шляхом, має бути повторна ревакцинація, щоб досягти відповідного рівня сталості імунітету", - пояснив Рибальченко.

 Вакцинація, за словами посадовця, буде розділена на два етапи.

«Кожна людина має отримати щеплення за бажанням і саме тією вакциною, яку вона самостійно обере. Вакцинація буде добровільною, навіть для контингентів, які є першочерговими – це групи ризику (медичні працівники, працівники силових структур, літні люди і працівники усіх соціальних структур, які опікуються людьми, що знаходяться в організованих колективах і вік яких класифікується як літній). Ці категорії в першу чергу будуть забезпечуватися вакцинацією. Такого контингенту у нашій області  приблизно 15 тисяч осіб.  З них офіційно згоду на вакцинацію дали близько 7 тисяч осіб», - додав посадовець.
Переглядiв: 1666