Жителі одного з мікрорайонів Кіровограда скаржаться на холодні батареї в квартирах

15.11.2018 11:17
image

Жителі багатоповерхівок на вулиці Попова скаржаться на холод у своїх квартирах. Мешканці звернулися з проханням висвітлити ситуацію в ЗМІ до редакції медіапорталу DOZOR.

«Така проблема у нас з’явилася відразу після початку опалювального сезону: як увімкнули опалення, так я його і не відчуваю. Щодня я подаю заявки до ЖЕО №4, звертаюся до майстра, кажуть, що жителям треба розповітрювати труби на дев’ятому поверсі, тоді вирішиться проблема з теплом. Але мій сусід по стояку, наприклад, дуже часто відсутній в квартирі і взагалі, чому це жителям треба вирішувати ці проблеми, якщо ми платимо гроші «Кіровоградтеплу» і ЖЕО №4»! - обурюється жителька багатоповерхівки на вулиці Попова Віра Гончар.
«У нас кожного року опалювальний сезон починається ось із цієї проблеми, але такого, як цього року, ще не було. Раніше ми приходили до ЖЕО, сварилися, приходили працівники, розповітрювали труби у підвалі, тепло йшло. Добре, що вдень я іду до дітей, доглядати їх малюка, а ввечері приходжу, надягаю купу одягу, вночі кладу пляшки з теплою водою, щоб якось грітися. Температура в квартирі 13-15 градусів. Надворі ХХІ століття, європейська ж держава, а такі проблеми», - скаржиться жінка.

Мешканці прийшли за допомогою до Муніципального бюро Стрижакова, яке у свою чергу звернулося до ЖЕО та управління ЖКГ, і справа зрушила з мертвої точки. З'ясувалося, що причина проблеми неякісного опалення у низькому тиску, який встановлює ДП «Кіровоградтепло».

За словами заступника начальника міського управління ЖКГ Тетяни Савченко, станом на сьогодні проблеми з опаленням ДП «Кіровоградтепло» все ж вирішило. Причина холодних батарей, пояснює посадовець, у поривах, які виникли у мікрорайоні.

«Вчора працівники ДП «Кіровоградтепло» знайшли порив на трубі діаметром 500 міліметрів, який знаходиться біля школи №13, що біля дендропарку. Вони цей порив ліквідували. І сьогодні зранку Південно-Західна котельня увійшла у технологічно-гідравлічний режим, тобто тиск має бути у нормі. Зараз є пориви інші – на вулицях Полтавській, Героїв України, Жадова, де є проблеми з окремими будинками», - говорить Савченко.

Натомість голова ОСББ «Ізумрудний», жителька багатоповерхівки на вулиці Попова Лідія Жабчик розповідає, що сьогодні батереї дійсно стали теплішими, але недостатньо.

«Я вчора була у Віктора Кухаренка (начальник міського управління ЖКГ – ред.), а він сказав, що у нас по місту 18 аварій. Зараз продавлюють труби, тиск пішов, після обіду може будуть теплими всі стояки. Вони вже не холодні, але і не достатньо теплі»,  - каже голова ОСББ.

Нагадаємо, минулого тижня в обласному центрі навчальні, медичні заклади і житлові будинки залишилися без теплопостачання через порив, який  призвів до відключення Південно-Західної котельні.

Як повідомляв DOZOR, теплогенеруюче дочірнє підприємство «Кіровоградтепло» передадуть до комунальної власності міста. Проект рішення підтримали під час сесії депутати міськради.

Переглядiв: 1641