Жителі Світловодська стверджують, що отруїлися через воду (ВІДЕО)

26.07.2018 13:14
image

У Світловодську отруїлося кілька людей. Причину потерпілі вбачають у невідповідній якості води. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так,  одна з потерпілих Віра Ярош опублікувала допис у соцмережі Фейсбук щодо  отруєння її дітей.

«Це почалося з суботи. До початку цього тижня отруїлися всі 5 членів моєї родини, з них троє дітей. Не їли нічого, що могло б спровокувати нудоту, оскільки ми слідкуємо за харчуванням. Сьогодні зателефонувала свекруха і повідомила, що з нею трапилася така ж ситуація. Крім того, наші знайомі стверджують, що у їхній сім’ї зараз також є випадки отруєння”, - написала у спільноті „Світловодськ патріотичний» Віра Ярош. 

У коментарях під дописом жителі Світловодська також почали розповідати про випадки отруєння в їхніх родинах, які відбувалися з минулої п’ятниці.

«Мені стало погано в суботу о 7 ранку. Відчув ріжучий біль від шлунка у пах і температура трималася до неділі. Ліки не допомагали», - зазначив користувач соцмережі Сергій.
«У п’ятницю дитина блювала, тепер я розумію через що», - з обуренням відповіла на запис Олена Требунських.

Ще одна жителька Світловодська Ірина Соколова повідомила, що позбулася отруєння після того, як припинила користуватися водою з крану. 

«У нашій сім’ї ніхто не п’є воду з крану, але ми готуємо на ній їжу. Тиждень тому в нас із дітьми був розлад шлунку. Після того, як ми припинили готувати їжу на воді з крану, все прийшло в норму», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR  Ірина Соколова.

У обласному лабораторному центрі зазначили, що жодних звернень щодо отруєння, пов’язаного з водою не надходило. 

«На сьогоднішній день до лабораторного центру жодного екстреного повідомлення з міста Світловодська про те, що люди звернулися з отруєнням або кишкові розлади, пов’язані з водою, не надходило», - прокоментувала заступник директора лабораторного центру Надія Оперчук.

Натомість у Держпродспоживслужбі області повідомили, що надійшло одне звернення від мешканки Світловодська, яке наразі розглядається, але повідомлень з міських лікарень про отруєння не надходило. Результати зразків води для досліджень минулого місяця були в межах норми.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до заступника генерального директора з технічних питань Миколи Романюка.

«Вчора проводили забір води - ми і лабораторний центр державної продуктової споживчої служби, за усіма показниками все у межах норми. Можна стверджувати, що отруєння жителів точно не через якість води, такого не може бути», - зазначив Микола Романюк.

Нагадаємо, вихованців кіровоградського дитсадка госпіталізували через отруєння.

Фото expres.ua

Переглядiв: 1053