Жителів обласного центру запрошують взяти участь у міському півмарафоні

13.05.2019 13:55
image

В обласному центрі відбудеться міський півмарафон у неділю, 26 травня. Про це під час прес-конференції повідомив співорганізатор заходу Іван Поліщук, інформує медіапортал DOZOR.

Так, цьогорічний захід проводиться за участю кількох організацій – благодійний фонд «Дивожиття» та «Агенція сталого розвитку «Хмарочос».

«Ми розпочали ранню реєстрацію ще у січні і вже маємо 160 учасників. Кожен учасник дорослих забігів отримає медаль і смузі вже на фініші забігу. Маршрут залишається таким, який і був торік – початок та фініш забігу буде на проспекті В. Винниченка біля входу на Козачий острів. Маршрут пролягатиме через центральні вулиці міста та Набережну. Для учасників за їхній стартовий внесок надаватимуть особистий номер,  створять необхідну інфраструктуру – туалети, камери схову, роздягальні. Для безпеки працюватиме карета швидкої допомоги, волонтери організації Товариства Червоного Хреста», - розповів Поліщук.

За словами організаторів, під час міського забігу діятиме розважальна програма з конкурсами, зокрема, для дітей.

Діти можуть також взяти участь у забігах. Для діток до 6 років діятиме забіг на 100 метрів, 7-9 років – 200 метрів, 9-12 років – 500 метрів. Усі дитячі забіги є безкоштовними, зареєструватися можна буде у день марафону.

У рамках міського забігу для дорослих діятимуть дистанції: «гаряча десятка» – забіг на 10 км,  «фановий забіг» – 5 кілометрів, а також дистанція на 21 км.   Як і торік, буде діяти дистанція «Миля добра» протяжністю 1,8 км.  Ця дистанція є благодійною, тому організатори заходу очікують значну кількість бажаючих пробігти саме «Милею добра».

«Ми плануємо зібрати найбільшу кількість охочих допомогти діткам. Цього року ми не робили акцент на тому, кому саме будемо допомагати, оскільки у фонді кілька підопічних. Коли ми будемо бачити суму, яку пожертвують наші містяни, тоді ми зможемо зробити розподіл коштів і вирішити, кому саме будемо допомагати», - зазначила засновник Міжнародного благодійного фонду «Дивожиття» Вікторія Семененко.

Початок функціонування «Спортивного містечка» біля входу до парку імені Пушкіна розпочнеться вже о 7:00.

О 8:30 розпочнеться відкриття забігу та реєстрація учасників.  

Вже о 9:00 буде старт на найдовшу дистанцію «Kropyvnytskyi half marathon», о 9:05  - початок забігу на дистанції  «Миля добра», о 9:10 - забіги на 5 та 10 км.  

О 10:00 стартуватимуть дитячі забіги. Об 11:00 розпочнеться церемонія нагородження переможців та учасників забігу. Бажаючі взяти участь можуть зареєструватися за даним посиланням. 

Переглядiв: 687