Жителька Кіровоградщини, яка видавала себе за вдову військового, отримала понад мільйон

04.02.2020 13:33

На Кіровоградщині жінці, яка представилася дружиною загиблого військового та отримала 1,2 мільйонів гривень державної грошової допомоги, повідомили про підозру. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області.

За версією слідства, підозрювана, з метою створення удаваності спільного проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу із загиблим, вчинила ряд шахрайських дій.

Зокрема, скориставшись скрутним майновим становищем сестри загиблого, запропонувала останній поховати героя за місцем свого проживання, на що остання погодилась. В подальшому, скориставшись цим фактом та спекулюючи патріотичними настроями працівників міської ради, отримала довідки, які містили недостовірні данні про те, що вона дійсно проживала в громадському шлюбі з загиблим та він брав участь у вихованні її дитини. На підставі вказаних довідок суд визнав підозрювану членом сім’ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати.

Так, жінці повідомили про підозру за ч. 4 ст. 191 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) ККУ.

Досудове розслідування триває.

Переглядiв: 2778