Жителька селища на Кіровоградщині стверджує, що поліцейські побили її 16-річного сина

15.11.2018 07:49

Жителька селища Олександрівка Наталія Пономаренко стверджує, що її 16-річного сина працівники районного відділу поліції без підстав затягнули до автомобіля та нанесли тілесні ушкодження. Про це жінка розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR.

За її словами, подія сталася 7 листопада ввечері, коли її син, який навчається в 11 класі,  йшов забирати молодшого брата з тренування.

«Коли мій син дійшов до військомату, а це неподалік нашого будинку, до нього назустріч виїхала машина Skoda Octavia сірого кольору. Автомобіль зупинився, з нього вийшли чоловіки, які почали нападати на хлопця, зв’язувати йому руки і силоміць затягнули до автомобіля. Він кричав, були свідки, але ніхто не відреагував», - розповідає мама школяра.

Наталія Пономаренко говорить, що до неї зателефонували свідки події, які повідомили про те, що її сина кинули до автомобіля. Тоді вона почала телефонувати до нього.

«Син відповів, що його скоро привезуть. До військомату приїхала ця ж автівка, вийшло четверо чоловіків, які представилися представниками поліції та почали просити вибачення. Свої дії вони пояснили тим, що у нашому під’їзді є якийсь викрадач автомобіля і вони влаштували засаду, побачили мого сина і подумали, що це і є зловмисник», - каже жінка.  

Підлітка того ж дня доставили до лікарні, оскільки від шоку в хлопця піднявся тиск. Лікарі надали першу медичну допомогу та виявили синці на тілі юнака. Невдовзі до родини прийшов слідчий та прийняв заяву від батьків потерпілого.

«Ми прийшли до судмедексперта, який повідомив, що не може зняти побої, треба брати направлення від поліції, водночас слідчий, до якого ми звернулися, відмовив у наданні направлення, оскільки така процедура зараз нібито відсутня. Вчора я звернулася до відділку поліції для того, щоб дізнатися, чи моя заява внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, мені сказали, що рішення прийматиме лише прокурор, тому інформацію досі не внесли»,  - розповідає матір потерпілого.

У поліції області ситуацію щодо інциденту прокоментували, пояснюючи, що справою займається прокуратура.

«7 листопада працівники Олександрівського відділу поліції під час виконання своїх функціональних обов’язків перебували на території населеного пункту. Неподалік помітили громадянина, до якого підійшли з метою встановлення особи та представилися. Невідомий почав тікати, на вимогу поліцейських зупинитися продовжував бігти. Громадянина наздогнали та зупинили. Після встановлення особи поліцейські пояснили свої дії громадянину та його матері, з'ясувалося, що особа неповнолітня. Зараз матеріали за цим фактом направлені до прокуратури для прийняття рішення, згідно чинного законодавства. Також проводиться службове розслідування», - повідомили у поліції області.

 

 

Переглядiв: 2153