Жителя Кіровоградщини підозрюють у вбивстві столичного ювеліра та замаху на його родину (ФОТО)

16.04.2019 10:20
image

49-річного уродженця Кіровоградської області затримали через пособництво у вбивстві столичного ювеліра Сергія Кисельова та спробі замаху на його родину. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі Нацполіції.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка,трьох зловмисників затримали дорогою до кладовища, де родичі вбитого мали вшановувати його пам'ять. В автомобілі трьох  фігурантів злочину виявили гранату, а під час обшуків у їх помешканнях вилучили зброю і боєприпаси.

«В ході документування ми отримали оперативну інформацію про те, що спільники обговорювали план вчинення злочину щодо родичів та знайомих загиблого. Зловмисники планували застосувати бойову гранату, кинувши її в людей, які мали зібратися біля могили вбитого на 40-й день з його смерті. Для цього вони вивчили маршрут пересування дружини потерпілого та його родичів, розшукали могилу ювеліра, а також визначили конкретне місце, з якого «зручно» застосувати гранату», - зауважив Андрій Крищенко.
«У ході обшуків в автомобілях та за місцем проживання фігурантів вилучили пістолети Макарова, понад тисячу набоїв різного калібру, ручні гранати Ф-1 та РГД-5, документи з ознаками підробки, балаклави, рації, печатки», - додав поліцейський.

Відтак організатором заходу вважають 49-річного раніше судимого жителя Київської області, якому допомагали 49-річний уродженець Кіровоградщини та 43-річний киянин.

Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу, їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавленням волі з конфіскацією майна або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, ювеліра Сергія Кисельова знайшли мертвим в автомобілі у березні. На його тілі виявили вогнепальне поранення.  Тоді правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

image
image
Переглядiв: 1284